Ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους οι προσκοπικοί κωπηλατικοί αγώνες

ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΣΑΚΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΧΙΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 20/08/2016 - 08:28
Οι 3 προσκοπικές λέμβοι στη γραμμή της εκκίνησης

Παρουσία αρκετών εποχούμενων στην προκυμαία της Χίου αλλά και γονέων των παιδιών – πληρωμάτων των τριών λεμβών, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 19 Αυγούστου 2016, οι κωπηλατικοί ναυτοπροσκοπικοί αγώνες που διοργάνωσε, με αφορμή τα 80 χρόνια λειτουργίας του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου, η Εφορία Ναυτοπροσκόπων της Π.Ε. Χίου, με την αμέριστη συμπαράσταση του Ιδρύματος Τσάκου.

Στον αγώνα –που οι διοργανωτές φιλοδοξούν να γίνουν θεσμός- πήραν μέρος οι τρεις ναυτοπροσκοπικές λέμβοι του νησιού, «Τρίτων», «Πάνος» και «Αιγέας», με 12μελές πλήρωμα η κάθε μία, παιδιά από τα τρία ναυτοπροσκοπικά Συστήματα του νησιού, το 2ο Χίου, τα 1ο και 2ο Βροντάδου. Τα παιδιά χάρηκαν τη συμμετοχή τους στον αγώνα και τα έδωσαν όλα για να πάρουν τη νίκη υπό τις οδηγίες των τριών κυβερνητών, Γιώργου Παντελούκα, Χριστόφορου Αθηναίου και Νίκου Γανιάρη. Έγιναν δύο αγωνιστικές διαδρομές, από το σημείο πρόσδεσης των πλοίων έως το ύψος του Mastic Spa και νικητής αναδείχθηκε ο «Τρίτων» με κυβερνήτη τον Γιώργο Παντελούκα.

Το Ίδρυμα Τσάκος βράβευσε στο τέλος όλους τους συμμετέχοντες, υποσχόμενο να είναι δίπλα τους και στο μέλλον αλλά και σε άλλες προσκοπικές δράσεις που θα γίνουν.

Οι πρώτοι προσκοπικοί κωπηλατικοί αγώνες-19/08/16

Σχετικά Άρθρα