Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων ανοιχτά στο Βενέτικο

Ακόμη και με 6 μποφόρ 305 πρόσφυγες και μετανάστες χθες στη Χίο κι άλλοι 300 σήμερα
Τρί, 25/08/2015 - 09:50

Δύο νεκροί πρόσφυγες είναι ο τραγικός απολογισμός του νέου ναυαγίου που σημειώθηκε χθες το πρωί στην περιοχή  Σκάλας Μυστεγνών Λέσβου όταν λέμβος με 14 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες  ανατράπηκε λόγω των κυμάτων.

Στο μεταξύ στη Χίο το πρωί πραγματοποιήθηκε, με δύσκολες καιρικές συνθήκες αφού έπνεαν ισχυροί άνεμοι 6 – 7 μποφόρ,  επιχείρηση διάσωσης από το σκάφος και το πλήρωμα του Λιμεναρχείου Χίου,  5 μίλια ανατολικά του Βενέτικου, όταν διαπιστώθηκε ότι λέμβος στην οποία επέβαιναν περίπου 40 πρόσφυγες,  κινδύνευε και μάλιστα κάποιοι εξ’ αυτών είχαν πέσει στη θάλασσα.

Τίποτα, ούτε ο κακός καιρός, δεν φαίνεται να σταματά την είσοδο τους στα Ελληνικά νησιά. Έτσι χθες μέσω Χίου εισήλθαν 305 άτομα, ενώ σήμερα από τα ξημερώματα έχουν εντοπιστεί 90 στην Παναγία των Οινουσσών, άλλοι 50 στις Οινούσσες, όπου το Λιμεναρχείο ενημερώθηκε και για 2ο περιστατικό, ενώ είχαμε και το προαναφερόμενο περιστατικό διάσωσης στο Βενέτικο.

Νέα ενημέρωση 2.30 μ.μ.

Τελικά μέχρι το μεσημέρι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν Χίο υπολογίζεται στους 300 αφού το λιμενικό επενέβη επίσης σε περιστατικά στον Καρφά, ένα δεύτερο στις Οινούσσες και ένα ακόμη στα Καρδάμυλα.

Σχετικά Άρθρα