Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί - Κλειστά τα ραντεβού στα κέντρα της Χίου

Ξεκίνησαν και οι 30ρηδες στο Κ.Υ. Πυργίου
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 29/04/2021 - 14:47

Επιταχύνονται και στη Χίο οι ρυθμοί εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορωνοϊού αρχής γενομένης από την 5η Μάη που ξεκινούν 4 εμβολιαστικές γραμμές στο Κέντρο που στεγάζεται στο “Σκυλίτσειο”, ενώ με κανονικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Υγείας Χίου και Πυργίου, αλλά και στα Καρδάμυλα.

Η ζήτηση παρουσιάζεται αυξημένη, δύσκολα μπορεί να βρει κανείς ραντεβού για τις επόμενες ημέρες, εκτός κι αν σταθεί τυχερός εκμεταλλευόμενος "τρύπες" που δημιουργούνται με την ακύρωση ή την μετάθεση κάποιων.

«Μέχρι τώρα είχαμε μια γραμμή και προστίθενται 2 ακόμη στις οποίες θα γίνεται το εμβόλιο της Pfizer και μια ακόμη που θα γίνεται το εμβόλιο της J&J, το οποίο είναι μονοδοσικό και ήδη μας έχουν σταλεί 300 δόσεις από αυτό», ανέφερε η Διευθύντρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη.

Όπως είπε δεν γνωρίζουν ακόμα πόσες δόσεις εμβολίων θα χορηγούν ημερησίως, αλλά εκτιμά ότι πλέον ο δρόμος για την «ελευθερία» έχει ανοίξει.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη συμβολή των γιατρών και των εργαζομένων, που στηρίζουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια, λέγοντας ότι 8 με 10 άτομα στελεχώνουν το εμβολιαστικό κέντρο για να καλύψουν τις βάρδιες πρωί και απόγευμα, ενώ ενεργή συμμετοχή θα έχουν και διοικητικοί υπάλληλοι, για να υπάρχει μια ομαλή ροή των προς εμβολιασμό πολιτών που θα προσέρχονται από 5 Μάη στο Νοσοκομείο αφού ταυτόχρονα θα εμβολιάζονται 4 άτομα.

Κανονικά γίνονται οι εμβολιασμοί και στο Κέντρο Υγείας Πυργίου με το εμβόλιο της Astra Zeneca. Ο Διευθυντής του Κέντρου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα που υπήρξαν ακυρώσεις στους εμβολιασμούς, τώρα πια είναι πολύ μικρός ο αριθμός όσων ακυρώνουν ή δεν εμφανίζονται και το ραντεβού τους καλύπτεται άμεσα από τον επόμενο.

«Τις τελευταίες ημέρες δεν έχουμε διαθέσιμα ραντεβού», τόνισε ο γιατρός και σημείωσε ότι πλέον στο κέντρο προσέρχονται και άτομα της ηλικιακής ομάδας 30 – 39 ετών, ενώ από τη νέα εβδομάδα θα αρχίσει και η 2η δόση του εμβολιασμού για κάποιους που έκαναν από τους πρώτους την πρώτη δόση (μέσα στον Φεβρουάριο).

Για μια ακόμη φορά ο κος Θεοδωρόπουλος επανέλαβε πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός για την επίτευξη της ανοσίας .

Χωρίς προβλήματα είναι η ροή πολιτών και στο εμβολιαστικό κέντρο που στεγάζεται στο Κέντρο Υγείας Χίου, με το Νίκο Ταναϊνη να αναφέρει ότι με το υπάρχον προσωπικό καλύπτουν μόνο πρωινή βάρδια.

«Μέχρι τώρα έχουμε κάνει 1.700 δόσεις εμβολίων Pfizer ενώ οι ακυρώσεις που έχουμε είναι ελάχιστες και ενημερώνεται γι’αυτές το κέντρο στο Νοσοκομείο ώστε από τη λίστα ένστολων, εκπαιδευτικών και υγειονομικών, να καλύπτονται τα συγκεκριμένα ραντεβού», ανέφερε ο κος Ταναϊνης.

Στη Χίο ως 4ο εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί και το ιατρείο των Καρδαμύλων.

4_prosehos_oi_emvoliastikes_grammes_sto_nosokomeio_hioy

Σχετικά Άρθρα