Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Έσβησε η φωτιά στον Αγ. Δημήτριο, έμεινε ο προβληματισμός

Πέμ, 13/07/2017 - 13:01

Μέσα σε λίγα λεπτά η Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Τσαγκαράδων.

Άμεσα επενέβη το όχημα της Π.Υ. που σταθμεύει στον Αγ. Αρτέμιο και ακολούθησαν εκείνο της πόλης κι ένα ακόμη από τα κεντρικά της υπηρεσίας.

«Στην περιοχή φυσούσε και η επικινδυνότητα λόγω καιρού – υψηλών θερμοκρασιών και αέρα- ήταν υψηλή, αλλά το γεγονός ότι ήταν καθαρισμένα τα χόρτα γύρω από το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά – πιθανά από εργασίες ηλεκτροκόλλησης – και η έγκαιρη επέμβαση περιόρισε τελικά την καμένη έκταση στα 150 τ.μ. από θάμνους, αστυφίδες και ξερά χόρτα.», ανέφερε ο κ. Αρχοντάκης, που σημείωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τα αίτια και θα συνταχθεί δικογραφία και συνέστησε προσοχή για την αποφυγή αντίστοιχων περιστατικών.

Σχετικά Άρθρα

25 – 26 Ιουλίου ο Πατριάρχης με το νέο Μητροπολίτη θα βρεθούν στην Τένεδο για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής
Παρ, 03/07/2020 - 17:49

Το Σάββατο, 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Ίμβρου θα χοροστατήσει στον εσπερινό που θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, το χωριό του Πατριάρχη.

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8.30 το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Πατριάρχη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25 - 26 Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή τυ στην Τένεδο για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λέσβιος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Πατριάρχη, στις 9 του περασμένου Μαρτίου και από τις 17 Μαρτίου εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ίμβρου «ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές».

Πηγή: Tο Νησί