Έτοιμη να πετάξει η... γερακίνα

Πέμ, 18/10/2018 - 06:40

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου σε συνεργασία με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου θα κάνει απελευθέρωση γερακίνας (buteo buteo) την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. στο Δασάκι της Βοήθειας.

Η γερακίνα πιάστηκε σε ξόβεργα στο Βροντάδο. Ο Σύλλογος ειδοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2018 και μέλη  του έσπευσαν στο σημείο και έπιασαν το αρπακτικό με κολλημένα ξόβεργα στα φτερά της.

Το πουλί μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο Anima του κ. Μ. Βουγαζιανού όπου  της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξετάστηκε για τυχόν τραυματισμούς και κατάγματα. Το πουλί εκτός από την κόλλα των ξόβεργων, ήταν εντελώς υγιές και έτσι αποφασίστηκε να παραμείνει στη Χίο και να απελευθερωθεί εδώ στον τόπο της, ώστε να αποφύγουμε και το άγχος του ταξιδιού σε καταφύγιο άγριων ζώων.

Τα αρπακτικά πουλιά, όπως η γερακίνα, προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και απαγορεύεται το κυνήγι και η αιχμαλωσία τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση ξόβεργων έχει απαγορευτεί στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες και τιμωρείται με αυστηρά πρόστιμα!

Παρ’ όλα αυτά, η παγίδευση και εξόντωση πουλιών με την αποτρόπαια αυτή μέθοδο, συνεχίζεται στο νησί μας, δυσφημώντας τη Χίο όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα