Φοράμε μάσκα και στην Αγιά Μαρκέλλα

Προτρέπει με ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 21/07/2021 - 11:01
Ηχητικό απόσπασμα: 

Φοράμε μάσκα και στην Αγία Μαρκέλλα.

Μας το θυμίζει πάντα με υπεύθυνο τρόπο ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου με την παρακάτω ανακοίνωση: 

Οι καθημερινές ενημερώσεις από τον ΕΟΔΥ δείχνουν ότι έχει ξεκινήσει και στη χώρα μας το 4ο κύμα της πανδημίας. Στο κύμα αυτό, που φαίνεται να επικρατεί το στέλεχος «δ», με μεταδοτικότητα πολύ υψηλότερη συγκριτικά με τις προηγούμενες μεταλλάξεις , τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά σε όλη τη χώρα, ενώ σήμερα είδαμε την απότομη αύξησή τους και στο νησί μας.

Με δεδομένα ότι οι εμβολιασμοί δεν έχουν φτάσει ακόμα στο επιθυμητό ποσοστό για ένα ασφαλές τείχος ανοσίας στον πληθυσμό, με την χαλάρωση που παρατηρείται στην τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας και με την αύξηση των μετακινήσεων προς τα νησιά λόγω των διακοπών, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου υπενθυμίζει αυτά που γρήγορα και εύκολα ξεχάσαμε:

• Oι εμβολιασμένοι είναι σχεδόν πλήρως προστατευμένοι από τη βαριά νόσηση, αλλά μπορεί με (μικρότερη πιθανότητα) να μολυνθούν και να διασπείρουν τον ιό σε κάποιον που βρίσκεται δίπλα τους χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκα, αποστάσεις), ιδιαίτερα αν αυτός ανήκει στο 50% του πληθυσμού που είναι ακόμη ανεμβολίαστο.

• Στα πλαίσια της καλοκαιρινής ραστώνης δεν ξεχνάμε ότι κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις με πολλά άτομα, ενέχουν τεράστιο κίνδυνο μεγάλης διασποράς του ιού.

Γι’ αυτό το λόγο:

• Φοράμε τις μάσκες όχι μόνο στους κλειστούς χώρους αλλά και στους ανοιχτούς με μεγάλο συνωστισμό.

• Στη θρησκευτική εορτή της Αγίας Μαρκέλλας τις επόμενες μέρες είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αποφυγή συνωστισμού́ και στην αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

• Όντας εμβολιασμένοι μπορούμε να ζήσουμε με λιγότερο φόβο για τη ζωή μας, αλλά θα πρέπει να μεριμνήσουμε και για την ασφάλεια των συνανθρώπων μας που είναι ευάλωτοι και ανεμβολίαστοι. Να τους πείσουμε να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους όχι μόνο για τη δική τους προστασία, αλλά και για την προστασία όλων μας από την εμφάνιση καινούργιων μεταλλάξεων του ιού.

 

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου

Επισυνάπτεται απόσπασμα συνέντευξης του μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, Ηλία Θεοδωρόπουλου, σήμερα το μεσημέρι στο Ράδιο "Αλήθεια" για το συγκεκριμένο ζήτημα. Προτρέπει στην τήρηση των μέτρων και καλεί τους εμβολιασμένους να πείσουν όσους προβληματίζονται για τα οφέλη του εμβολιασμού.

Σχετικά Άρθρα