Γ.Αμπαζής:"Απαράδεκτη η απόφαση για την κάλυψη των τάφων στο Κολλέγιο"

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 28/07/2020 - 15:44

Την παρέμβαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και προσωπικά του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ζητά ο περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Αμπαζής προκειμένου να εμποδιστεί η κάλυψη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, των τάφων που ανακαλύφθηκαν στον αύλειο χώρο του Κολλεγίου Χίου.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση του συμβουλίου Αρχαιολογίας της Μυτιλήνης που αποφάσισε, όπως είπε, κατά πλειοψηφία να σκεπαστούν οι τάφοι, τονίζοντας ότι έχει εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο το ποσό των 75.000 ευρώ για  την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Παράλληλα ο Γιώργος Αμπαζής τονίζει ότι: «Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για την πολιτιστική μας κληρονομιά και την προσέλκυση επισκεπτών και να παραχώνουμε τέτοια μνημεία» , ενώ ζητά από όλες τις πολιτικές παρατάξεις να αντιδράσουν σε μια τέτοια απόφαση.

aparadekti_i_apofasi_gia_tin_kalypsi_ton_tafon_sto_kollegio

Σχετικά Άρθρα