Γιαουρτο…γιορτή με άρωμα μαστίχας

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 04/08/2023 - 23:32
Επίσημη πρώτη για τη σκόνη γιαουρτιού που έφτιαξε η Mediterra

Ένα διαφορετικό βράδυ πέρασαν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 -και ήταν πολλοί- έξω από το κατάστημα Mastihashop της Χίου, στην προκυμαία του νησιού.

Η επιστημονική ομάδα της Mediterra, με επικεφαλής τις δύο χημικούς της, Μαίρη Γιαννακάκη και Κατερίνα Παναγιωτάκη, τέσσερεις γνωστοί chef και pastry chef της Χίου, Αγγελική ΘρουβάλαΣτέφανος Κόβας Ζούραμπ ΚοτσερασβίλιΓιάννης Λινός, η ομάδα παραγωγής της Mediterra, Θεοδόσης Γρηγοράκης και Μαρία Φούντα, έκαναν ντόπιους και επισκέπτες, που στην αρχή έβλεπαν διστακτικά τη λευκή σκόνη αφυδατωμένου αγελαδινού γιαουρτιού να μετατρέπεται σε κανονικό γιαούρτι, να ζητούν να δοκιμάσουν τη γεύση του, τοποθετώντας μάλιστα πάνω του είτε άλειμμα μελιού, είτε μαρμελάδα μανταρίνι, είτε γλυκό βύσσινο, είτε δημητριακά, όλα παραγωγής της Mediterra, ενώ ανάρπαστες έγιναν οι αλμυρές και γλυκές δημιουργίες που ετοίμασαν οι επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένου του Σταμάτη Διαμάντα, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

Οι δημιουργοί δεν παρέλειψαν να εξηγήσουν στο κοινό όχι μόνο τι έφτιαξαν αλλά και την εμπειρία τους χρησιμοποιώντας το μοναδικό ελληνικό γιαούρτι σε μορφή σκόνης, δηλώνοντας ότι θα το εντάξουν ανεπιφύλακτα στις παρασκευές τους, αφού τους εξοικονομεί χώρους στα ψυγεία, τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν ακριβώς την ποσότητα που θέλουν όποτε θέλουν, σε αντίθεση με τις κλασικές συσκευασίες γιαουρτιού που όταν ανοιχθούν πρέπει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να καταναλωθούν, σε κάποιες δε παρασκευές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε ατόφια σκόνη, χωρίς δηλαδή τη χρήση νερού, δίνοντας την απαραίτητη γεύση αλλά μην κινδυνεύοντας εξαιτίας της υγρασίας του κλασικού γιαουρτιού αυτή να αλλοιωθεί ή να αλληλεπιδράσει αρνητικά με άλλα συστατικά.

Εκτός του πολύ κόσμου, παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Ε.Μ.Χ., Γιώργος Τούμπος, ο Δ/νων Σύμβουλος της Mediterra, Γιάννης Μανδάλας, ο Πρόεδρος του του Κέντρου Έρευνας Μαστίχας, Κώστας Γανιάρης, πολλά στελέχη και εργαζόμενοι των δύο οργανισμών.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο Στέλιος Τριανταφυλλίδης.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η σκόνη γιαουρτιού θα παρουσιαστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου σε διεθνή έκθεση τροφίμων στη Σαουδική Αραβία και ακολούθως θα διατίθεται από τη Mediterra στο κοινό, που θα μπορεί έτσι να έχει οπουδήποτε και οποτεδήποτε, χωρίς τους περιορισμούς του κλασικού γιαουρτιού, μία υγιεινή τροφή στη διάθεσή του έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά.

anarpasti_i_skoni_giaoyrtioy_poy_paroysiase_i_mediterra

Επίσημη πρώτη για τη σκόνη γιαουρτιού που έφτιαξε η Mediterra
Επίσημη πρώτη για τη σκόνη γιαουρτιού που έφτιαξε η Mediterra
Επίσημη πρώτη για τη σκόνη γιαουρτιού που έφτιαξε η Mediterra
Επίσημη πρώτη για τη σκόνη γιαουρτιού που έφτιαξε η Mediterra
Επίσημη πρώτη για τη σκόνη γιαουρτιού που έφτιαξε η Mediterra
Ο Στέφανος Κόβας κατασκευάζει μπροστά στο κοινό μιλφέιγ με κρέμα... γιαουρτιού
Επίσημη πρώτη για τη σκόνη γιαουρτιού που έφτιαξε η Mediterra
Έτοιμο το μιλφέιγ του κ. Κόβα...
Και παξιμαμαδοσαλάτα με πιτυανά παξιμάδια και γιαούρτι
Μους γιαουρτιού με φρούτα και ξηρούς καρπούς από τον Ζούραμπ Κοτσερασβίλι
Ο Γιάννης Λινός, από την ταβέρνα "Χότζας", εξηγεί πώς έφτιαξε τα κρεατοπιτάκια του
Τα κρεατοπιτάκια του Γιάννη Λινού

Σχετικά Άρθρα