Χίος, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

"Γίνε κι εσύ χορηγός Ζωής" το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας εθελοντή Αιμοδότη

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 14/06/2019 - 14:31

«Γίνε και συ χορηγός ζωής» είναι  το μήνυμα της σημερινής παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη που το τμήμα Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους, στέλνει σε κάθε πολίτη.

Ένα κάλεσμα που φαίνεται να έχει βρει ανταπόκριση καθώς στην μεγάλη γιορτή της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Ομήρειο η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές.

Η μεγάλη προσέλευση δείχνει, όπως ανέφερε η ΠροΪσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας Άννα Σωτηρίου, ότι έχει καλλιεργηθεί πλέον στην συνείδηση των Χιωτών η κουλτούρα του εθελοντή γεγονός που αποτελούσε το μεγάλο στοίχημα για όλους τους εμπλεκόμενους με την εθελοντική αιμοδοσία.

Ο Πρόεδρος των Μεστών Γιώργος Αργυρούδης από τον σύλλογο Αιμοδοσίας του χεριού, που μέσω των επιχειρήσεων "Το μικρό" και "Πυροτέχνημα Χίου" ήταν χορηγός της εκδήλωσης,  σχολίασε με θετικό τρόπο την ανταπόκριση συλλόγων και εθελοντών λέγοντας ότι «ας έχουμε επάρκεια

αίματος κι ας είναι… αχρείαστη».

Δυναμικό παρών στην «γιορτή του αιμοδότη» και από τους σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανικών με τον διοικητή τους Γιάννη Μάργαρη να αναφέρει ότι οι ίδιοι οι σπουδαστές ζήτησαν να δώσουν αίμα.

Αυξανόμενη είναι η ανταπόκριση των πολιτών και στην εκστρατεία για τους δότες μυελού των οστών με την αιματολόγο Ιουλία Χαλιορή να τονίζει ότι οι πολίτες είναι ευαισθητοποιημένοι στον εθελοντισμό, αφού σήμερα μόνο συγκεντρώθηκαν 81 μονάδες αίματος.

«Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί βλέπω, φεύγοντας πια από την Χίο, ότι έχουμε βάλει τις βάσεις για εθελοντική αιμοδοσία και δημιουργεί αίσθημα ασφαλείας σε όλους όσους μένουν στο νησί».

Αρωγός σε κάθε εθελοντική δράση ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τις εθελόντριες να συμβάλλουν με την παρουσία τους στην Παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 13/11/2019 - 17:03

Σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο συνελήφθη, στις 12-11-2019 στη Χίο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, ένας αλλοδαπός ηλικίας 23 ετών, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας πρόκλησης σωματικής βλάβης και της βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, ο 23χρονος χθες το απόγευμα, σε χώρο παραμονής αλλοδαπών, αποπειράθηκε να τραυματίσει με αιχμηρό αντικείμενο 21χρονη αλλοδαπή.

Επίσης, ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς που κλήθηκαν να διαχειριστούν το περιστατικό.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε μαχαίρι, που βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου