Γιορτή Αιμοδοσίας με μεγάλη προσέλευση και νέους αιμοδότες

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 12/06/2020 - 14:27

Γέμισε χαμόγελα εθελοντικής προσφοράς το Ομήρειο, όπου πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας (14 Ιουνίου), η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου.

Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς  εκτός από τον μεγάλο αριθμό φιαλών αίματος, 114, αυτό που ενθουσίασε τους διοργανωτές ήταν η μεγάλη απήχηση που είχε το κάλεσμα σε νέους ανθρώπους.

Αυτό όπως φάνηκε και στο ρεπορτάζ της Αλήθειας, ήταν και το ξεχωριστό μήνυμα που δόθηκε από την σημερινή εθελοντική αιμοδοσία.

«Προσπαθούμε αυτή την μέρα που είναι μια γιορτή να μεταγγίσουμε την ανάγκη προσφοράς αίματος προς τον συνάνθρωπο» ανέφεραν ιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου ευχαριστώντας τους πολίτες που στηρίζουν καθημερινά τις προσπάθειες τους.

Αξίζει να τονίσουμε, έτσι όπως καταγράφηκε, ότι κυρίως την περίοδο της πανδημίας και του «αποκλεισμού» το Νοσοκομείο Χίου όφειλε να είναι αυτάρκες σε απόθεμα αίματος κάτι που φάνηκε να επιτεύχθηκε με την στήριξη των πολιτών.

Το δικό τους μήνυμα προσφοράς, ανθρωπιάς και αισιοδοξίας, έστειλαν και οι συμμετέχοντες σύλλογοι τονίζοντας ότι η μεγάλη προσέλευση νέων αιμοδοτών κυρίως μικρής ηλικίας είναι το μεγάλο στοίχημα που φαίνεται να κερδίζεται από τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

 

 

megali_proseleysi_kai_stirixi_sti_giorti_tis_aimodosias

Σχετικά Άρθρα