Γονείς Αυτιστικών Ατόμων: Σχεδιάζουν Κέντρο Διημέρευσης και Οικοτροφείο

Έχουν χώρους, ψάχνουν χρήματα για τη μελέτη για να διεκδικήσουν ένταξη στο ΕΣΠΑ
Τρί, 27/03/2018 - 15:23
φωτο αρχείου

Να μπορέσουν να προσφέρουν στα ενήλικα άτομα με αυτισμό τις δομές που χρειάζονται για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη ζωή τους, όντας ενταγμένα στην κοινωνία, επιδιώκουν τα μέλη του νεοσύστατου Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Χίου.

Ο Αντώνης Ζερβάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» παρουσίασε τους στόχους τους για τη δημιουργία δομής διημέρευσης αλλά και οικοτροφείου, ειδικά για τα Αυτιστικά Άτομα,  έχοντας τα εξής δεδομένα: 1) χώρο 500 τ.μ. που τους παραχωρείται στον Οίκο Αγάπης και 2) ένα οικόπεδο, δωρεά από το Νοσοκομείο στην Ελληνική Εταιρεία Αυτιστικών Ατόμων, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στα Θυμιανά (απέναντι από το Μουσικό Σχολείο).

Έχοντας αυτές τις δύο επιλογές, όπως είπε, εκείνο που προσπαθούν στην παρούσα φάση είναι να βρουν τα χρήματα για τη μελέτη σκοπιμότητας που πρέπει να γίνει με στόχο να ωριμάσει το αίτημα ένταξης του Κέντρου Διημέρευσης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Γνωρίζουν καλά, ότι οι πόροι είναι συγκεκριμένοι, ελπίζουν όμως ότι από τις εκπτώσεις που θα δοθούν σε άλλα έργα, που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο μέτρο του Επιχειρησιακού Προγράμματος, μπορεί να προκύψει το ποσό που χρειάζεται για να ξεκινήσει αυτή η νέα δομή.

«Σήμερα τα αυτιστικά παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα εκπαίδευσης μέχρι τα 22 έτη. Μετά υπάρχουν διάφορες δομές,  οι οποίες όμως δεν είναι προσαρμοσμένες στον αυτισμό.», ανέφερε ο κ. Ζερβάκης προτάσσοντας την έγνοια του γονέα να μπορέσει το παιδί του – ανεξάρτητα από την ηλικία του- να τυγχάνει της μέριμνας που χρειάζεται, αφού μοιραία αυτήν την ανάγκη δεν μπορούν να καλύπτουν πάντα οι γονείς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στα πλαίσια της... γνωριμίας της Χιακής κοινωνίας με τον αυτισμό και της ανάπτυξης μιας αμφίπλευρης σχέσης, το Σάββατο - στις 2 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού-  ο Σύλλογος τους, διοργανώνει μια διαφορετικού τύπου εκδήλωση με τον γενικό τίτλο,"Τραγουδάμε, διαβάζουμε, ζούμε τον αυτισμό", η οποία θα γίνει στις 7 μ.μ.  στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Σχετικά Άρθρα