

Την κατάσταση που επικρατούσε τις πρώτες ώρες της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αμανή, περιέγραψαν οι Γιώργος Ζώας και Κώστας Ριμικης, υπ. Πολιτικής προστασίας Δ.Χίου και Αντιδήμαρχος Αμανής αντίστοιχα.
Και οι δυο μιλώντας στην συνεδρίαση του Συντονιστικού , περιέγραψαν τις αγωνιώδεις προσπάθειες που έκαναν αλλά και την απόγνωση που βίωσαν καθώς δεν μπορούσαν να βοηθήσουν όσο ήθελαν.
«Έκανα τον μισό δρόμο της Πισπιλούντας με την Ποταμιά με όπισθεν, 35 χρόνια πυροσβέστης δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε φωτιά να έρχεται από παντού », ανέφερε με συγκίνηση ο Γιώργος Ζώας.
«Σε 5 λεπτά αφού ξεκίνησε η φωτιά πήγε στην Πισπιλούντα, μιάμιση ώρα μετά η φωτιά ήταν στο Μάναγρο, προσπαθούσα να βγάλω κόσμο από τους οικισμούς. Ήταν η πρώτη φορά που φοβήθηκα», είπε ο κ.Ριμικής.