Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

H γιορτή των ψαράδων στο Παντουκιός

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 06/09/2018 - 19:31

Τι γίνονταν τα παλιά χρόνια; Ο ψαράς με την καλύτερη ψαριά έκανε το τραπέζι τους υπόλοιπους. Παλιές αθάνατες ανθρώπινες σχέσεις θέλει να αναβιώσει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φίλων του Παντουκιούς, διοργανώνοντας την γιορτή ψαράδων την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στον ομώνυμο κόλπο της Συκιάδας.

Οι ψαράδες θα βγούν το πρωί με τις βάρκες τους και θα επιστρέψουν στις 10.00 π.μ. όπου η καλύτερη ψαριά θα πάρει το… βραβείο να κάνει το τραπέζι στους υπόλοιπους. Θα ακολουθήσει ψήσιμο της ψαριάς και φυσικά άφθονο δωρεάν κρασί.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 20:00

Την σεπτή μνήμη της χιοπολίτιδος Αγ. Μαρκέλλας θα τιμήσει και φέτος με την επιβεβλημένη λαμπρότητα η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Χίων της πρωτεύουσας.

Ο καθιερωμένος πανηγυρικός εορτασμός θα τελεστεί κατά τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα και η Ιερά Εικόνα της Αγίας, που προσέφεραν το 1905 στον Πειραιά οι πρώτοι Χιώτες έποικοι. Ο εορτασμός τελεί υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και συμμετέχουν οι αρχές της πόλης.

Χορηγοί θα είναι όπως κάθε χρόνο οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου.

Η Αδελφότης μας σας προσκαλεί να συμπροσευχηθούμε για να δωρίζει η Αγία την ευλογία και τη χάρη Της στον τόπο μας, στον ευλαβή χιακό λαό και στους Χιώτες της διασποράς.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κοραή» Αττικοβοιωτίας