Χίος, Σάββατο 20 Ιουλίου

H γιορτή των ψαράδων στο Παντουκιός

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 06/09/2018 - 19:31

Τι γίνονταν τα παλιά χρόνια; Ο ψαράς με την καλύτερη ψαριά έκανε το τραπέζι τους υπόλοιπους. Παλιές αθάνατες ανθρώπινες σχέσεις θέλει να αναβιώσει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φίλων του Παντουκιούς, διοργανώνοντας την γιορτή ψαράδων την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στον ομώνυμο κόλπο της Συκιάδας.

Οι ψαράδες θα βγούν το πρωί με τις βάρκες τους και θα επιστρέψουν στις 10.00 π.μ. όπου η καλύτερη ψαριά θα πάρει το… βραβείο να κάνει το τραπέζι στους υπόλοιπους. Θα ακολουθήσει ψήσιμο της ψαριάς και φυσικά άφθονο δωρεάν κρασί.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 19/07/2019 - 16:08

Σε σειρά υποστηρικτικών δράσεων προς τους προσκυνητές της Αγίας Μαρκέλλας θα προχωρήσει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου την Κυριακή 21 Ιουλίου παραμονή της εορτής της Αγίας.

Συγκεκριμένα ειδικά προς τούτο συνεργεία θα προσφέρουν νερό και αναψυκτικά στους πεζοπόρους προσκυνητές και θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό αντιπυρικής προστασίας στα διερχόμενα αυτοκίνητα. 

Τα συνεργεία θα βρίσκονται από τις 7.00 μ.μ. της Κυριακής στα ακόλουθα σημεία: Γιαννάκι, Κόμβος Σιδηρούντας, μετά τη Βολισσό.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται:

Στο Επιμελητήριο Χίου και τους κ. Ζ. Μαϊστράλη και κα Αν. Λιβανού  για την επικοινωνία με τους επαγγελματίες:

  • Αντιπροσωπείες Αθηνάδη
  • Εμπορική ΕΠΕ
  • ΑΜΠΕΛΟΣ ICE
  • ΒΙΚΟΣ
  • Σίμο Παπαλεωνίδα
  • ΧΑΡΑ Super Market

 

Επίσης απευθύνονται ευχαριστήρια στην Ιχθυόσκαλα Χίου και τον  Κ. Στούπο και στις εθελοντικές ομάδες Αγ. Γεωργίου Συκούση, Λιθίου, Όμικρον.