Χίος, Δευτέρα 25 Μαρτίου

H γιορτή των ψαράδων στο Παντουκιός

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 06/09/2018 - 19:31

Τι γίνονταν τα παλιά χρόνια; Ο ψαράς με την καλύτερη ψαριά έκανε το τραπέζι τους υπόλοιπους. Παλιές αθάνατες ανθρώπινες σχέσεις θέλει να αναβιώσει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φίλων του Παντουκιούς, διοργανώνοντας την γιορτή ψαράδων την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στον ομώνυμο κόλπο της Συκιάδας.

Οι ψαράδες θα βγούν το πρωί με τις βάρκες τους και θα επιστρέψουν στις 10.00 π.μ. όπου η καλύτερη ψαριά θα πάρει το… βραβείο να κάνει το τραπέζι στους υπόλοιπους. Θα ακολουθήσει ψήσιμο της ψαριάς και φυσικά άφθονο δωρεάν κρασί.

 

Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με τις έως στιγμής πληροφορίες, και οι 1.300 επιβαίνοντες, οι περισσότεροι Αμερικανοί και Άγγλοι τουρίστες, είναι καλά στην υγεία τους.
Κυρ, 24/03/2019 - 18:15

Στο λιμάνι της Νορβηγικής πόλης Μόλντε ρυμουλκήθηκε την Κυριακή το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky που υπέστη μηχανική βλάβη τo Σάββατο στα ανοιχτά της Νορβηγίας, και έμεινα ακυβέρνητο ενώ μαινόταν θαλασσοταραχή. 

Σύμφωνα με τις έως στιγμής πληροφορίες, οι περίπου 1.300 επιβαίνοντες, οι περισσότεροι Αμερικανοί και Άγγλοι τουρίστες, είναι καλά στην υγεία τους. Οι υπηρεσίες διάσωσης μετέφεραν στην ξηρά με ελικόπτερα συνολικά 479 ανθρώπος, πριν ο καιρός βελτιωθεί και καταστεί δυνατή η ρυμούλκηση του κρουαζιεροπλοίου. 900 τουρίστες εξακολουθουσαν να βρίσκονται μέσα στο πλοίο, όταν αυτό έφθασε στο Μόλντε. Noρβηγοί πολίτες υποδέχθηκαν θερμά το πλοίο στο λιμάνι, κρατώντας σημαίες της πατρίδας τους.

Mετά την επαναλειτουργία μιας από τις μηχανές του, το κρουαζιερόπλοιο κατάφερε να σταθεροποιηθεί ρίχνοντας άγκυρα σε περιοχή σχεδόν δύο χιλιόμετρα από τις νορβηγικές ακτές και οι αρχές ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου και μεταφοράς των επιβατών με πέντε ελικόπτερα.

Πηγή: http://www.skai.gr