Χωρίς απ'ευθείας σύνδεση με Πειραιά οι Οινούσσες, λόγω ζημιάς στο λιμάνι!

Οι επιβάτες θα μεταφέρονται εκεί μέσω Χίου με το "Οινούσσαι ΙΙΙ"
Παρ, 30/07/2021 - 15:50

Οι Οινούσσες, στην πλέον κρίσιμη χρονικά περίοδο για την έλευση επισκεπτών, βρίσκονται αντιμέτωπες με την αδυναμία προσέγγισης του μεγάλου πλοίου στο νησί, με αποτέλεσμα να προκρίνεται προς το παρόν η λύση των δρομολογίων μέσω Χίου και η άφιξη στον τελικό προορισμό, με άλλο δρομολόγιο, από το μικρότερο πλοίο της γραμμής Χίου - Οινουσσών.

Το  πρόβλημα που παρεμποδίζει την προσέγγιση του Νήσος Σάμος, παρουσιάστηκε στο εξωτερικό κρηπίδωμα του λιμανιού, όπου υπάρχει υποσκαφή, με αποτέλεσμα με απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου και της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής να ανασταλούν οι προσεγγίσεις στο συγκεκριμένο μόλο.

Όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος, Γιώργος Δανιήλ, οι επιβάτες του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ για το νησί των Οινουσσών θα αποβιβαστούν στη Χίο και θα εξυπηρετηθούν με το Ε/Γ-Ο/Γ "ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ" το οποίο θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί δρομολόγιο από Χίο προς Οινούσσες στις 8.45 π.μ.

"Ο Δήμος μας συνεργάζεται με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Χίου προκειμένου να επιταχυνθούν οι εργασίες αποκατάστασης του εξωτερικού κρηπιδώματος και σύντομα να επανεκκινήσουν οι προσεγγίσεις στις Οινούσσες", καταλήγει ο Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα