Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Η ασφαλής από κορωνοϊό Αμανή στοχεύει στον εσωτερικό τουρισμό

Πέμ, 30/04/2020 - 15:40

Η Αμανή και στην εποχή του κορωνοϊού εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις ίδιες καταστάσεις με πριν, με την προσθήκη πλέον και του «λουκέτου» στις λιγοστές επιχειρήσεις εστίασης και τον προβληματισμό που υπάρχει για τη λειτουργία των τουριστικών μονάδων για το καλοκαίρι.

Ωστόσο η εκ των πραγμάτων... απομονωμένη και πανέμορφη αυτή περιοχή μπορεί να αξιοποιήσει την απομόνωσή της ως πλεονέκτημα, για να προσελκύσει εσωτερικό τουρισμό.

«Έχουμε 300 κλίνες, σε μια τεράστια περιοχή που διαθέτει χιλιόμετρα παραλίας», σχολίασε από το Ράδιο «Αλήθεια» η δημοτική σύμβουλος της περιοχής, Βιβή Ποταμούση, λέγοντας ότι ήδη γίνονται προσπάθειες ώστε  συγκροτημένα το επόμενο διάστημα να προβληθούν τα θετικά της περιοχής ως ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Προς το παρόν πάντως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ήρθε να προστεθεί και η βλάβη στο δίκτυο οπτικών ινών που έχει αφήσει χωρίς σταθερό τηλέφωνο 5 χωριά ( Φυτά, Κηπουριές, Ποταμιά, Πισπιλούντα και Πυραμά), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους υπέργειρους κατοίκους, με την κα Ποταμούση να αναφέρει επίσης ότι και η κινητή τηλεφωνία είναι προβληματική, μιας και δεν υπάρχει σήμα σε αρκετά σημεία ενώ και η σύνδεση internet είναι αδύνατη σε χωριά όπως η Κατάβαση και τα Διευχά, με αποτέλεσμα μαθητές που ζουν εκεί να αναγκάζονται να αγοράζουν δεδομένα για να συμμετάσχουν στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 20:00

Την σεπτή μνήμη της χιοπολίτιδος Αγ. Μαρκέλλας θα τιμήσει και φέτος με την επιβεβλημένη λαμπρότητα η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Χίων της πρωτεύουσας.

Ο καθιερωμένος πανηγυρικός εορτασμός θα τελεστεί κατά τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα και η Ιερά Εικόνα της Αγίας, που προσέφεραν το 1905 στον Πειραιά οι πρώτοι Χιώτες έποικοι. Ο εορτασμός τελεί υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και συμμετέχουν οι αρχές της πόλης.

Χορηγοί θα είναι όπως κάθε χρόνο οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου.

Η Αδελφότης μας σας προσκαλεί να συμπροσευχηθούμε για να δωρίζει η Αγία την ευλογία και τη χάρη Της στον τόπο μας, στον ευλαβή χιακό λαό και στους Χιώτες της διασποράς.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κοραή» Αττικοβοιωτίας