Η έμφυλη βία με τα μάτια των παιδιών

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ TV» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ»
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 21/11/2022 - 10:20
Η έμφυλη βία με τα μάτια παιδιών - μαθητών του 3ου ΓΕΛ Χίου

Σε μια εποχή που οι νέοι έχουν φωνή συνήθως ως θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή σεξουαλικής κακοποίησης η ΑΛΗΘΕΙΑ, πέρασε την πόρτα του 3ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Χίου για να συζητήσει με αγόρια και κορίτσια της Β’ τάξης για την έμφυλη βία κατά των γυναικών, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας στις 25 Νοεμβρίου. Με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών τους μια ομάδα νέων από διάφορα τμήματα, ξετυλίγουν το κουβάρι των σκέψεων, των συναισθημάτων που τους γεννιούνται, καθώς, σχεδόν σε καθημερινή βάση, τα δελτία ειδήσεων βρίθουν από βία κατά των γυναικών αλλά και παιδιών. Μια πραγματικότητα που τα σοκάρει, την παρακολουθούν με ανάμεικτα συναισθήματα.

Καχυποψία και αποτροπιασμό για μια κοινωνία - ζούγκλα αλλά και ελπίδα ότι με τα πρότυπα, τις αρχές που τους δίνουν οι οικογένειές τους, σε ένα βαθμό και το σχολείο, θα μπορέσουν να "θωρακιστούν" σε κάθε μορφής σχέση, ενδεχόμενης βίας. Κοινή διαπίστωση ότι η αληθινή παιδεία, όχι η μόρφωση που τους παρέχεται με στόχο την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορεί να είναι η ασπίδα τους. Έτοιμα να μοιραστούν τις σκέψεις τους για την κοινωνία, την παιδεία, τη μουσική, τα στερεότυπα, τα πρότυπα, τους φόβους αλλά και τις ελπίδες τους ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος.

Μια συνέντευξη στην Ευγενία Κώττη και στην εκπομπή «η επικαιρότητα με άλλο μάτι» (προβάλλεται κάθε Δευτέρα 8 & 12 το βράδυ, και σε επανάληψη στις 4 μ.μ. της Τρίτης) που δίνει το βήμα σε εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως σε νέους ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους για ένα από τα πιο σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που μας "πνίγουν" στην εποχή μας.

Επιτέλους, δεν μιλούν οι "ειδικοί", μιλούν 17χρονα παιδιά με καθαρή ματιά...

me_allo_mati_-_i_emfyli_via_mesa_apo_ta_matia_paidion_toy_3oy_gel_-_211122

Η έμφυλη βία με τα μάτια παιδιών - μαθητών του 3ου ΓΕΛ Χίου

Σχετικά Άρθρα