Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Η... ιερή συκιά του Κάστρου

Τρί, 02/07/2019 - 17:15

Αγαπητή ΑΛΗΘΕΙΑ.

Με ευχαρίστησε η ανάγνωση του άρθρο σας "Η… ιερή συκιά του Νοσοκομείου" https://www.alithia.gr/alithina/i-ieri-sykia-toy-nosokomeioy και την αποτελεσματικότητα του να ευαισθητοποιηθούν οι αρχές και να κοπεί.

Θα ήθελα να σας επισημάνω, ίσως για γράψετε, και για άλλη μια συκιά (αυτή στην Σούδα, βλ. φωτο) που τα τελευταία 20(;) χρόνια φύτρωσε ΕΠΑΝΩ στο τείχος (ΗΜΑΡΤΟΝ) και έχει μεγαλώσει πολύ, με πιθανό μελλοντικό αποτέλεσμα να μετακινήσει κάποια πέτρα και τέρμα ο πύργος.

Είναι πολύ δύσκολο να κοπεί;

Ρωτώντας ένα μέλος της ομάδας φίλοι του Κάστρου μου είπε πως κάποια στιγμή είχαν προθυμοποιηθεί οι ίδιοι να το κόψουν αλλά δεν τους άφησε Αρχαιολογική υπηρεσία με ευφάνταστες δικαιολογίες χωρίς φυσικά να αναλάβει η ίδια την ευθύνη ή βρε αδελφέ να πει στην αρμοδία υπηρεσία του Δήμου να το κάνει.

Ελπίζω να σας ενδιαφέρει.
Με εκτίμηση,
Αντ. Κοκολάκης

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 16:56

Κάτω στην Πλατεία Ναυτοσύνης βρίσκεται το μνημείο με τα περισσότερα ονόματα μνήμης εν Ελλάδι.

Θυμίζει το… Δίστομο.

Η Αιγνούσσα πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος τη ναυτοσύνη της, τις άθλιες συνθήκες ναυσιπλοϊας του παρελθόντος, θυμάται και τιμά όσους χάθηκαν, αλλά ευχαριστεί και γι’ αυτούς που σώθηκαν, για να παραδώσουν… πηδάλιο στις επόμενες γενιές, με την διαχρονική ευχή της Οινούσσιας μάνας «Ο Άγιος Νικόλας στην πλώρη σου».

Αυτόν τον Άγιο, τον δικό της, τον… ναυτικό, τίμησε σήμερα η Αιγνούσσα στον ομώνυμο Ναό, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Νικολάου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας πέριξ του Ναού ενώ την πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Δανιήλ, από το ιστολόγιο του οποίου είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύεται.