Η Ιερωσύνη είναι Σταυρός

Ο σύγχρονος νέος Ιερέας και η Πρεσβυτέρα του...Ο Πατέρας Μιχαήλ Β. Στεφανιώρος μιλά στην Εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' για τις Ιερατικές Κλήσεις.
Πέμ, 08/04/2021 - 18:47

''Η Ιερωσύνη είναι Σταυρός'' μας λέει ο Πατέρας Μιχαήλ Β. Στεφανιώρος, Εφημέριος στον Ιερό Ναό Γενέσιον της Θεοτόκου Συκιάδας.

Η Εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' στην Αλήθεια ΤV με τον Γιάννη Χονδρέλη έχει θέμα τις Ιερατικές Κλήσεις μιας και αυτή την τρίτη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διανύουμε(που είχε κατά την έναρξή της την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης) την έχει αφιερώσει η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μας στις Ιερατικές Κλήσεις.

Αυτό έχει καθ-ιερωθεί έτσι, για να συνδέεται στο μυαλό μας το Μυστήριο της Ιεροσύνης με τον Σταυρό, τον οποίο η Εκκλησία μας προβάλλει στο μέσον ακριβώς της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που είναι ''το στάδιο των αγώνων και των πνευματικών αρετών, μια πορεία εγκράτειας, νηστείας και προσευχής με τελικό προορισμό τη συμμετοχή στην Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού''.

Εξηγώντας αυτά και εμβαθύνοντας στη ζωή του Ιερέα και την άμεση σύνδεσή του με τους παλμούς της κοινωνίας και των πιστών ''κλαίει μετά κλαιόντων και χαίρεται μετά χαιρόντων'', ο Πατέρας Μιχαήλ Β. Στεφανιώρος μιλά και για τα πιθανά ''φυτώρια'' που μας δίνουν νέους Ιερείς και λέει ότι αυτά είναι ''η ενοριακή ζωή, όταν τα παιδιά μαζεύουν λουλούδια για τον Επιτάφιο, όταν τραγουδούν τα Εγκώμια, όταν βοηθούν τον Παπά στο Ιερό... το κατηχητικό, το Αναλόγιο των Ιεροψαλτών, οι Χριστιανικές Κατασκηνώσεις, οι Ιερατικές Σχολές... μα πάνω απ' όλα η οικογένεια που πηγαίνει στην Εκκλησία την Κυριακή καθώς και η μητέρα που θυμιάζει και ανάβει ένα καντήλι και στο σπίτι ανάμεσα στις υπόλοιπες φροντίδες και εργασίες της(εσωτερικές και εξωτερικές του σπιτιού)...

Το Σάββατο 10 Απριλίου στις 5μμ καθώς επίσης και την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 στις 5μμ μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά την συνέντευξη του Πατέρα Μιχαήλ Β. Στεφανιώρου στην Εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV με τον Γιάννη Χονδρέλη.

Ο Πατέρας Μιχαήλ Β. Στεφανιώρος αναφέρεται επίσης στη ζωή του σύγχρονου νέου Ιερέα και της σύγχρονης νέας Πρεσβυτέρας.

Σχετικά Άρθρα