Η λειτουργία του «Κόρης Γεφύρι» θα μειώσει τους λογαριασμούς των δημοτών

B. Μυριαγκός: Ρήτρα και αυξήσεις τιμών οδηγούν σε... έμφραγμα της ΔΕΥΑΧ
Τετ, 20/07/2022 - 09:57

Η λειτουργία του φράγματος «Κόρης Γεφύρι» θα φέρει επάρκεια νερού, αλλά ταυτόχρονα θα μειώσει τα λειτουργικά έξοδα καθώς δεν θα χρησιμοποιούμε αφαλατώσεις, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Βασίλης Μυριαγκός στο «Ράδιο Αλήθεια», προσθέτοντας ότι αυτό θα μεταφερθεί και στους λογαριασμούς των δημοτών.

Ο ίδιος, προσκεκλημένος στο ραδιοφωνικό στούντιο, αναφέρθηκε στην καθημερινότητα που έχει η εταιρεία να διαχειριστεί, με ένα δίκτυο 900 χλμ. παλιό και ζημιογόνο σε πολλά σημεία, τονίζοντας ότι καταβάλεται κάθε προσπάθεια να ανταποκρίνονται άμεσα τα συνεργεία της υπηρεσίας.

«Τα συνεργεία είναι συνεχώς στο δρόμο και επιδιορθώνουν κάθε ζημιά που εντοπίζεται, αλλά αυτό που θα ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα είναι η αντικατάσταση δικτύων που πραγματοποιούμε», τόνισε.

Αναφορικά με την επάρκεια νερού, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο, που ο πληθυσμός σχεδόν διπλασιάζεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και η εταιρεία μπορεί να ανταπεξέλθει, μέσω των αφαλατώσεων και των γεωτρήσεων.

«Πέρσι αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην υδροδότηση, μετά από ζημιά, στην περιοχή της Βολισσού και έτσι φέτος με νέα γεώτρηση που θα λειτουργήσει άμεσα -αναμένεται η σύνδεση της από την ΔΕΗ- και τις παλιές πιστεύω ότι θα εξυπηρετήσουμε κατοίκους και επισκέπτες» ανέφερε ο κ. Μυριαγκός.

Μεγάλο… αγκάθι στη ΔΕΥΑΧ αποτελεί και η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος, με το κόστος να εκτοξεύεται κατά 1 εκατομμύριο και 138 χιλιάδες ευρώ επιπλέον για ένα χρόνο, αλλά και η αύξηση των υλικών που απαιτούνται για τη συντήρηση ή επισκευή του δικτύου.

«Είχαμε σχεδιάσει τον προϋπολογισμό μας με βάση τα πάγια έξοδα και η ρήτρα μας άλλαξε εντελώς τα δεδομένα» τόνισε, προσθέτοντας ότι ακόμη και οι τιμές στις οποίες προμηθεύονται τα υλικά έχει τετραπλασιαστεί.

«Δυστυχώς με βάση τον νόμο που διέπει την λειτουργία των ΔΕΥΑ δεν μπορούμε από πουθενά να επιχορηγηθούμε με αποτέλεσμα η μοναδική πηγή εσόδων να είναι οι λογαριασμοί των δημοτών», τόνισε ο πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για επάρκεια αλλά και βελτίωση της ποιότητας χωρίς αύξηση στο κόστος με μοναδική ελπίδα για αυτό την λειτουργία του φράγματος "Κόρης Γεφύρι"».

 

 

Σχετικά Άρθρα