Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Ιατρικός Σύλλογος Χίου για ΒΙΑΛ: Καμία απειλή για τη δημόσια υγεία

Παρέμβαση του Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη
Πέμ, 10/10/2019 - 13:11

Λιτή αλλά ουσιαστική όσον αφορά το περιεχόμενό της, είναι αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Χίου σχετική με το εάν υπάρχει απειλή της δημόσιας υγείας εξαιτίας της υπερσυγκέντρωσης προσφύγων – μεταναστών στην ΒΙΑΛ.

Κατηγορηματικά ο Σύλλογος βεβαιώνει ότι δεν προκύπτει από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας η ύπαρξη σοβαρής απειλής για τη δημόσια υγεία.

Η παρέμβασή του γίνεται με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας Παντελή Βρουλή σχετικά με έξαρση λοιμωδών μεταδοτικών νόσων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

« Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου θα ήθελε να δηλώσει κατηγορηματικά τα κάτωθι:

  1. Όσον αφορά τη δομή της ΒΙΑΛ ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) εκδίδει εβδομαδιαίως δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης των σημείων φροντίδας υγείας των προσφύγων / μεταναστών από το οποίο προκύπτει ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή απειλή δημόσιας υγείας.
  2. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η τήρηση συνθηκών υγιεινής διαβίωσης στη δομή της ΒΙΑΛ -δηλαδή πρόσβαση σε καθαρό νερό, σωστό και ελεγμένο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, εμβολιασμός ευπαθών ομάδων- αποτρέπουν την όποια πιθανή μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων.

 

Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή ο Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης έκανε την εξής δήλωση: 

"'Ως γιατρός και βουλευτής του νησιού οφείλω να χαιρετίσω δημόσια τους συναδέλφους μου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Χίου για την τοποθέτησή τους σχετικά με τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Π. Βρουλή.

Η επιστήμη και ο ανθρωπισμός είναι πάνω από κάθε είδους σκοπιμότητες."
 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 10/12/2019 - 16:52

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο παπά Σταύρος Τσίκιλης, ιερέας από το 1982 έως το 2016 της Εκκλησίας της Παναγίας Ευρετής.

Σήμερα στις 12.00 μ. τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του στην γενέτειρα του Καβάλα, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια μετά την συνταξιοδότηση του.

Την ίδια ώρα τελέστηκε δέηση στην μνήμη του στον Ιερό Ναό, που υπηρέτησε για 34 χρόνια στην Συνοικία της Ευρετής, ενώ παράλληλα ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ετέλεσε τρισάγιο στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο.