Χίος, Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Ιατρικός Σύλλογος Χίου για ΒΙΑΛ: Καμία απειλή για τη δημόσια υγεία

Παρέμβαση του Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη
Πέμ, 10/10/2019 - 13:11

Λιτή αλλά ουσιαστική όσον αφορά το περιεχόμενό της, είναι αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Χίου σχετική με το εάν υπάρχει απειλή της δημόσιας υγείας εξαιτίας της υπερσυγκέντρωσης προσφύγων – μεταναστών στην ΒΙΑΛ.

Κατηγορηματικά ο Σύλλογος βεβαιώνει ότι δεν προκύπτει από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας η ύπαρξη σοβαρής απειλής για τη δημόσια υγεία.

Η παρέμβασή του γίνεται με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας Παντελή Βρουλή σχετικά με έξαρση λοιμωδών μεταδοτικών νόσων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

« Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου θα ήθελε να δηλώσει κατηγορηματικά τα κάτωθι:

  1. Όσον αφορά τη δομή της ΒΙΑΛ ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) εκδίδει εβδομαδιαίως δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης των σημείων φροντίδας υγείας των προσφύγων / μεταναστών από το οποίο προκύπτει ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή απειλή δημόσιας υγείας.
  2. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η τήρηση συνθηκών υγιεινής διαβίωσης στη δομή της ΒΙΑΛ -δηλαδή πρόσβαση σε καθαρό νερό, σωστό και ελεγμένο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, εμβολιασμός ευπαθών ομάδων- αποτρέπουν την όποια πιθανή μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων.

 

Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή ο Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης έκανε την εξής δήλωση: 

"'Ως γιατρός και βουλευτής του νησιού οφείλω να χαιρετίσω δημόσια τους συναδέλφους μου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Χίου για την τοποθέτησή τους σχετικά με τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Π. Βρουλή.

Η επιστήμη και ο ανθρωπισμός είναι πάνω από κάθε είδους σκοπιμότητες."
 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/01/2020 - 19:08
φωτο ΕΚΑΒ

Άγιο... είχε σήμερα Κυριακή πρωϊ οδηγός, που στην παραλιακή οδό Χίου - Βροντάδου, έχασε το έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε πάνω στα βράχια.

Από την σφοδρή σύγκρουση προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο υλικές ζημιές, ενώ ο οδηγός βγήκε από αυτό με λίγες μόνο αμυχές.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπως εξακρίβωσε στη συνέχεια η τροχαία δεν διέθετε άδεια οδήγησης και συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου.