Ιωάννα Λεμονιάδη- Σταύρος Μιχαηλίδης στη "ΧΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑ"

Σάβ, 07/07/2018 - 10:32

Ιωάννα Λεμονιάδη: «Απαράδεκτη η συμπεριφορά της πολιτείας στις χήρες των ναυτικών»

Κόρη ναυτικού η εκπαιδευτικός Ιωάννα Λεμονιάδη μοιράστηκε μαζί  μας αναμνήσεις και συναισθήματα από την παιδική της ηλικία όταν μεγάλωνε με αγάπη αλλά και πατρική έλλειψη…

«Ο πατέρας μου έκανε μεγάλα ταξίδια και σχεδόν…. τον ξεχνούσαμε. Δεν υπήρχε στην καθημερινότητα μας. Η παρουσία του ήταν μόνο μέσα από γράμματα και αραιά τηλεφωνήματα σε ένα κοινόχρηστο τηλέφωνο της γειτονίας», αναφέρει η κ.Λεμονιάδου και μας εξομολογείται ότι διάβαζε κρυφά τα γράμματα που έστελνε ο πατέρας της στην μητέρα της θέλοντας να βλέπει πώς την προσφωνεί και πώς την αποχαιρετά.

«Όταν μεγαλώσαμε καταλάβαμε ότι δεν τον στερηθήκαμε μόνο εμείς. Μας στερήθηκε και εκείνος… Αρχίσαμε να τον γνωρίζουμε και να τον λατρεύουμε όταν πια βγήκε στην σύνταξη», μας λέει η Ιωάννα Λεμονιάδου και συμπληρώνει ότι « όταν γύριζε ο πατέρας μας σπίτι ήταν μια μεγάλη γιορτή»!

Ιδιαίτερη αναφορά στην κουβέντα που είχαμε με την Ιωάννα Λεμονιάδη έγινε για την σύζυγο του ναυτικού και στα ψυχικά αποθέματα που πρέπει να διαθέτει για να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα.

«Η γυναίκα ενός ναυτικού πρέπει να έχει αντοχές, καθώς υποχρεώνεται να έχει διπλό ρόλο μέσα στην οικογένεια», μας λέει η κ. Λεμονιάδου χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την αντιμετώπιση  που έχουν από την πολιτεία οι χήρες σύζυγοι ναυτικών.

«Είναι ντροπή να μην μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια με την σύνταξη που τους δίνεται, ενώ ακόμη μεγαλύτερη ντροπή είναι να έχουν μείνει χήρες πριν τα 67 και η πολιτεία να μην τους συμπαραστέκεται. Θα ήμουν σημαιοφόρος σε μια τέτοια διαμαρτυρία» καταλήγει η εκπαιδευτικός Ιωάννα Λεμονιάδη.

 

Σταύρος Μιχαηλίδης: «Το Χρυσόμαλλο Δέρας της Ελλάδας είναι η Ναυτιλία»

Το ναυτικό επάγγελμα στηρίζει το ελληνικό ημιπληγικό κράτος, ανέφερε ο Σταύρος Μιχαηλίδης, που ξεκίνησε ως ναυτικός και στην συνέχεια πήγε στο Λιμενικό Σώμα.

«Πάντα σκέφτομαι ως ναυτικός» τονίζει ο κ. Μιχαηλίδης συμπληρώνοντας  ότι « το χρυσόμαλλο δέρας της Ελλάδος είναι η ναυτιλία».

«Η Χίος είχε μια παράδοση αιώνων στην ναυτοσύνη που την έκανε ξεχωριστή και  απαιτώ και από τους τοπικούς παράγοντες να έχουν ως κυρίαρχη φροντίδα το ναυτικό επάγγελμα»,  αναφέρει συμπληρώνοντας ότι ο ναυτικός δεν είναι ένας αριθμός αλλά το κεφάλαιο κάθε ναυτιλιακής εταιρείας.

Σχετικά Άρθρα