Ισχυρό αποτύπωμα του 1821, αν εγκριθούν, τα κέντρα Ιστορικής Μνήμης και Ομηρικής Παράδοσης

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 07/01/2021 - 15:10

Πλήθος εκδηλώσεων θα πλαισιώσουν, θα αναδείξουν και θα υπενθυμίσουν την διετία 1821-1822 στους απανταχού Έλληνες, τιμώντας τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία.

Από τις εκδηλώσεις αυτές δεν θα μπόρεσε να λείπει και ο Δήμος Χίου καθώς το νησί με την σφαγή του 1822 πλήρωσε ένα μεγάλο τίμημα για την απελευθέρωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής των Επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Χίου Παύλο Καλογεράκη οι επετειακές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν δύο χρόνια κατά το 2021 και το 2022, με τους Χιώτες την δεύτερη χρονιά θα τιμούν ειδικότερα την μνήμη των σφαγιασθέντων από τις ορδές των τούρκων.

Η περίοδος των επετειακών εκδηλώσεων θα αφήσει όμως και μόνιμου χαρακτήρα αποτύπωμα στην Χίο καθώς, σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη, είναι στα σκαριά η ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η ίδρυση ενός κέντρου ιστορικής Μνήμης αλλά και του Κέντρου Ομηρικής Παράδοσης.

«Όλα αυτά που σχεδιάζουμε είναι καλύτερο να τα παρουσιάσουμε υλοποιημένα όταν έχουμε αποτελέσματα και να μη προτρέχουμε της δουλειάς που γίνεται», υπογράμμισε ο κ. Καλογεράκης καλώντας για μια ακόμη φορά τους Χιώτες να συμμετέχουν έστω και από απόσταση εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων, με την αποστολή κειμένων, φωτογραφιών και video στο e-mail: chioscity21@gmail.com.

i_hios_tima_to_21_apo_to_iroiko_parelthon_sto_elpidoforo_mellon

Σχετικά Άρθρα