Και μετά τις 9 μ.μ. μονοδρόμηση της Προκυμαίας το τριήμερο

Λόγω αυξημένης επιβατικής κίνησης στο λιμάνι
Παρ, 03/08/2018 - 15:52

Κορυφώνεται η έλευση των επισκεπτών του 15Αυγουστου και αυτό επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφορίας στο λιμάνι, μεταξύ των οποίων – αρχής γενομένης από σήμερα και για τρία βράδυ- της μονοδρόμησης της κεντρικής προκυμαίας και μετά τις 9 μ.μ.

Αναλυτικά η άποφαση της Λιμενάρχη Χίου, Ειρήνης Αργύρη αναφέρει:  

  1. Για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή  03-08-2018  έως και 05-08-2018, και από ώρα 21:00 έως και 01:00, η παραλιακή οδός του Κεντρικού Λιμένα Χίου και συγκεκριμένα το ρεύμα κυκλοφορίας από Τελωνείο Χίου προς Αεροδρόμιο,  από την συμβολή των οδών Κανάρη με Λ. Αιγαίου έως και την αρχή της Κόκκαλη, θα παραμένει κλειστό, με σκοπό την ασφαλή χρήση από τον αυξημένο αριθμό πολιτών και τουριστών που αναμένονται λόγω της θερινής περιόδου.
  2. Αναλυτικότερα κατά τις ώρες της  μονοδρόμησης απαγορεύεται η είσοδος από την οδό Κουντουριώτη στη Λ. Αιγαίου  και η είσοδος των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη  από όλες τις καθέτους των οδών Ροδοκανάκη και Λιβανού. Θα υπάρχει ειδική σήμανση ρύθμισης της κυκλοφορίας με πινακίδες Ρ-7 και υποχρεωτικής πορείας προς μια κατεύθυνση, οι οποίες θα τοποθετούνται σε ευκρινή σημεία και σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.
  3. Επιπρόσθετα, σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων Πυροσβεστικής, Αστυνομίας κλπ κατά τις ώρες μονοδρόμησης της παραλίας.
  4. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου αναλαμβάνει την υποχρέωση λήψης των απαραίτητων μέτρων τάξης για υλοποίηση των ανωτέρω, ενώ σε περιπτώσεις που κριθεί από την Υπηρεσία μας  για  λόγους  ασφάλειας της κυκλοφορίας πολιτών και οχημάτων, τα ανωτέρω  μέτρα τάξης θα τροποποιούνται ή και θα ακυρώνονται.
  5. Επίσης από  την Παρασκευή 03-08-20187 έως και την Πέμπτη 09-08-2018,  απαγορεύεται η στάθμευση από οδό  Νεωρείων ως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι) δύο (02) ώρες πριν την άφιξη των πλοίων. Παρακαλούμε όπως περιορίζεται στο ελάχιστο η παραμονή και η στάση των οχημάτων εκείνων που δεν ταξιδεύουν αλλά μεταφέρουν επιβάτες και αποσκευές .
  6. Οι οδηγοί παρακαλούνται όπως αποφεύγουν τις άσκοπες  μετακινήσεις από και προς το λιμένα προκειμένου υποβοηθηθεί η αποσυμφόρηση του όγκου των κυκλοφορούντων οχημάτων επί της χερσαίας ζώνης λιμένα και η γρηγορότερη εξυπηρέτηση αυτών που ταξιδεύουν ή έχουν σκοπό να παραδώσουν επιβάτες και αποσκευές.
  7.  Οι ιδιοκτήτες Εταιρειών ενοικίασης οχημάτων, ΤΑΞΙ, τουριστικών πρακτορείων, ΚΤΕΛ,  παρακαλούνται για τη διάθεση προσφοράς προς την εξυπηρέτηση του συμπολίτη και την κοινωνική ευθύνη που τους αντιστοιχεί σε περίπτωση που επιδείξουν αρνητική συμπεριφορά ως προς την ταχύτερη εξυπηρέτηση του επιβάτη και των οχημάτων , τις μέρες αυτές που η κίνηση είναι στο αποκορύφωμά της.
  8.  Η Αστυνομία/Τμήμα Τροχαίας  παρακαλείται όπως συνδράμει με τη μονοδρόμηση της οδού Λάδης τις ώρες κατάπλου και απόπλου των πλοίων και την αποσυμφόρηση στο κέντρο (Πλατεία/Κήπος) της πόλης.
  9. Τοπικά Μ.Μ.Ε. που κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούνται όπως συνδράμουν στην προβολή του θέματος και ενημέρωση του κοινού με έμφαση στο να υπάρχει υπομονή και κατανόηση από την πλευρά του  ταξιδιώτη διότι αντικειμενικά θα υπάρχει θέμα διαχείρισης και χωροθέτησης των  πολυάριθμων επιβατών και αυτοκινήτων.
  10.     Η Υπηρεσία μας σε κάθε περίπτωση εφαρμόζει τα νόμιμα και προβλεπόμενα, επισημαίνει δε την ανάγκη πνεύματος συνεργασίας και καλής διάθεσης αποφυγής  προβλημάτων με τελικό αποδέκτη την εξυπηρέτηση του ταξιδιώτη, του Έλληνα Πολίτη, του επισκέπτη , του τουρίστα. Τέλος, παρακαλούνται οι επιβάτες, οδηγοί αυτοκινήτων, διερχόμενοι πολίτες στο χώρο του λιμένα, όπως εμπιστευτούν και τηρήσουν πιστά τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων.

Σχετικά Άρθρα