Καμπάνια κατά της βίας στις γυναίκες από το Σύλλογο Κοφινά

Τρί, 05/10/2021 - 10:52

Ο Σύλλογός ΕΕΑΣ Κοφινά Σήφι με αφορμή τα συχνά περιστατικά κακοποίησης των γυναικών αποφάσισε να ξεκινήσει μια καμπάνια ενάντια στην πάσης φύσεως βία που ασκείται σ’ αυτές.

Οι γυναίκες της ομάδας του Συλλόγου, «Θεατρεργάτες Κοφιναίοι», έκαναν πρόσφατα μια φωτογράφιση, ντυμένες όλες στα κόκκινα μπροστά στο φακό του Μπάμπη Κοιλιάρη που επιμελήθηκε καλλιτεχνικά την παρουσίαση αυτή.

Στα φορέματα, επιλέχθηκε το κόκκινο χρώμα, γιατί συμβολίζει την βία αλλά και την αγάπη, τον έρωτα αλλά και το πάθος.

«Από την αισιόδοξή του πλευρά ως αναστάσιμο χρώμα οδηγεί στη ανάταση και την λύτρωση των πασχόντων από τα δεινά», αναφέρει το δελτίο Τύπου και συνεχίζει:

«Σαν σύμβολο αυτής της δικής μας κίνησης επιλέχθηκε για το χρώμα της, «η Χιώτικη Λαλάδα» και σαν επισφράγισμα δημιουργήθηκε ένα υπέροχο κόσμημα με εγχάρακτο το σχήμα της από την Βασιλεία Βερβεράκη (Τεχνοτροπίες Βασιλεία) με την οποία θα συνεργαστούμε και στο μέλλον.

Με την κίνησή μας αυτή θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις, αφ’ ενός για να σταματήσει η βία και αφ’ εταίρου οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα να βρουν συμπαραστάτες και να οδηγηθούν στον αρμόδιο φορέα που θα τις συμβουλεύσει και θα τις περιθάλψει.

Γι αυτό, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών που λειτουργεί στο Δήμο Χίου, μόλις το πληροφορήθηκε, αγκάλιασε την πρωτοβουλία του συλλόγου μας και στέκεται δίπλα μας, έτοιμο να κατευθύνει κατάλληλα όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία».

 

Σχετικά Άρθρα