Καρδάμυλα. Οι μόνοι γλόμποι που δεν ανάβουν την... ημέρα είναι οι... σπασμένοι

Άρθρο του καπ. Αλέκου Καραμούζου
Τετ, 16/11/2022 - 16:42

«Όλοι γνωρίζομε ότι η πατρίδα μας μαζί με όλη την Ευρώπη περνάει μία απίστευτη ενεργειακή κρίση λόγω του κόστους του φυσικού αερίου και πετρελαίου συνεπεία του πολέμου της Ουκρανίας» αναφέρει σε αρθρο του ο καπ. Αλέκος Καραμούζος σημειώνοντας:

«Διαλαλεί η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα να κάνομε όσο μπορούμε οικονομία μια και το ενεργειακό κόστος είναι δυσβάστακτο. Μάλιστα σε όσους δήμους ρίξουν την κατανάλωση κατά 15% εν σχέση με παλιές καταναλώσεις θα πάρουν και κάποια μπόνους.

Αλήθεια έχομε κάνει τίποτα στην Χίο και στα Καρδάμυλα προκειμένου να μειώσομε την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος και να βοηθήσομε την πατρίδα μας;

Στον ιδιωτικό τομέα επειδή δεν αντέχουν τα οικονομικά μας ορισμένοι έχουν πάρει κάποια μέτρα.

Στο λεγόμενο δημόσιο τομέα δυστυχώς τίποτα ή σχεδόν τίποτα.

Οι μόνοι γλόμποι που δεν ανάβουν είναι οι σπασμένοι εδώ και μια τριετία γλόμποι ( 50 ) του περιφερειακού δρόμου Βροντάδου τους οποίους έσπασαν κάποιοι μπαχαλάκηδες και κανένας μέχρι στιγμής δεν αποκατάστησε.

Στα Καρδάμυλα που ζω και που έχω άποψη δεν έχω δει καμιά αλλαγή.

Βλέπω όμως πολλούς τομείς όπου οι αρχόντοι μας μπορούν να ενεργήσουν και να κάνουν την απαραίτητη οικονομία.

Δεν είναι δυνατόν τώρα τον χειμώνα να ανάβουν οι προβολείς των παιδικών χαρών όλο το βράδυ και που λόγω ψύχους κανένα παιδί δεν χρησιμοποιεί.

Δεν είναι δυνατόν στον κόμβο των Καρδαμύλων και ενώ έχουν μπει προβολείς να συνεχίζουν να ανάβουν οι παλιοί στύλοι που δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στον φωτισμό.

Δεν είναι δυνατόν τώρα τον Χειμώνα να φωτίζεται απαράδεκτα σπάταλα ο ποταμός του Γιόσωνα και να συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό ο υπερβολικός φωτισμός της Βλυχάδας-Ναγού- Γιόσωνα - Πυργιών -Αμπέλου.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει ο ίδιος φωτισμός σε δρόμους προς απομονωμένα σπίτια το οποία κατοικούνται μόνο το καλοκαίρι.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να φωτίζουν στύλοι σε χωράφια που το μόνο που φωτίζουν είναι τα σπουργίτια.

Δεν είναι δυνατόν να φωτίζουν οι προβολείς του 5χ5 χωρίς να υπάρχουν αθλούμενοι.

Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σωστός συντονισμός με το άναμα - σβύσιμο του δημοσίου φωτισμού και του λυκαυγές και λυκόφωτος. Εδώ η απόκλιση φτάνει τουλάχιστον ένα μισάωρο.

Δεν είναι δυνατόν...

Επ' ευκαιρία μπορώ να πω ότι στα Καρδάμυλα υπάρχουν αρκετοί στύλοι του ΟΤΕ που βρίσκονται σε αχρηστία και δεν απομακρύνονται με αποτέλεσμα να αλλοιώνουν αρνητικά το τοπίο.

Ολα τα παραπάνω θέλουν κάποιον νοικοκύρη που θα σηκώσει τα μανίκια του και θα βάλει την απαιτούμενη τάξη.

Η συνέχιση της ίδιας πολιτικής στην σπατάλη σημαίνει απονιά στο δημόσιο χρήμα.

Αλήθεια υπάρχει ο απαιτούμενος νοικοκύρης για τους έχομε μόνο για... κατάθεση στεφανιών»;

Σχετικά Άρθρα