Χίος, Παρασκευή 10 Ιουλίου

Κάρβουνο ο ιχθυογεννητικός σταθμός του Νηρέα στα Καρδάμυλα

Στο 1 εκατομμύριο ευρώ αποτιμά τη ζημιά ο υπεύθυνος του σταθμού, Σταύρος Μισιριώτης
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 04/05/2020 - 10:31

Η φωτιά στον ιχθυογεννητικό σταθμό Καρδαμύλων τίθεται υπό έλεγχο αλλά αφήνει σημαντικές ζημιές στην επιχείρηση, που με μια  πρώτη εκτίμηση του υπεύθυνου του σταθμού, Σταύρου Μισιριώτη, αποτιμώνται στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες, από τις 8.30 το πρωί που ξεκίνησε η φωτιά - πιθανόν από βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με τον κο Μισιριώτη- για να καταστραφεί ο ιχθυογεννητικός σταθμός και ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση αρχικά των 30 εργαζομένων του Νηρέα, που με ίδια μέσα επιχείρησαν να περιορίσουν την επέκτασή της, απομόνωσαν τα οξυγόνα και τα υγραέρια, και στη συνέχεια  της ισχυρής δύναμης της πυροσβεστικής που επενέβη με οχήματα και άνδρες από το Κλιμάκιο των Καρδαμύλων και την κεντρική υπηρεσία της Χίου, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

"Ο σταθμός δεν μπορεί να λειτουργήσει", τόνισε ο κος Μισιριώτης, όπως ανέφερε το πρωί στο δελτίο ειδήσεων του Ράδιο "Αλήθεια" ο Γιάννης Τζούμας, που κάλυπτε το ρεπορτάζ, με άγνωστες επιπτώσεις για το μέλλον.

Στα θετικά της υπόθεσης ότι δεν κινδύνεψε κανένας εργαζόμενος, ενώ διασώθηκε και ο ιχυροπαραγωγικός σταθμός (γόνος) που βρίσκεται στο πίσω μέρος της μονάδας, που αποτελεί και την όποια ελπίδα για το μέλλον.

Στην κατάσβεση της φωτιά συμμετείχαν 20 οχήματα και 35 πυροσβέστες.

Σχετικά Άρθρα

Στην εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' με τον Γιάννη Χονδρέλη στην ALHUEIA ΤV, o Μιχάλης Λακαρδής Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου
Παρ, 10/07/2020 - 06:22

''Εγώ η μόνη δουλειά που ήθελα να κάνω από μικρός, είναι οδηγός λεωφορείου...'', λέει ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου Μιχάλης Λακαρδής...''μάλιστα το έγραψα και σε μια έκθεση στο γυμνάσιο και είπε η καθηγήτρια σε όλη την τάξη...μόνο ο Μιχάλης θα γίνει αυτό που έγραψε...''

 Χείμαρρος πληροφοριών και συναισθημάτων ο βέρος Πυργούσης οδηγός Λεωφορείων, μιλά για το πλούσιο κοινωνικό έργο που επιτελούν τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ...αλλά και για την αγάπη που μεταμορφώνει το κάθε επάγγελμα σε λειτούργημα ωφέλιμο για τους συνανθρώπους μας, δίνοντας χαρά σε όλους...και πρώτα-πρώτα σε εκείνον που το ασκεί.

 Δείτε την εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' στην AΛΗΘΕΙΑ ΤV στις 5.30μ.μ. το Σαββάτο και σε επανάληψη την Κυριακή και τη Δευτέρα. Ο Γιάννης Χονδρέλης με την διεισδυτική ματιά του και τις ανάλαφρες μα πολύ εύστοχες ερωτήσεις του, ξεδίπλωσε όλες τις ευαίσθητες χορδές του έμπειρου οδηγού Μιχάλη Λακαρδή που τώρα είναι και Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου.

''Εγώ δε σπούδασα πρόεδρος...τους είπα όταν με βάλανε σε αυτό το πόστο...θα κάνω ότι μπορώ τίμια και καθαρά...'', λέει ο Μιχάλης Λακαρδής...Μιλά επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΤΕΛ και οι οδηγοί...που ακόμα και σήμερα κάνουν πολλές φορές παρακάμψεις από το δρομολόγιό τους (με προσωπικό κόστος) για να παραδώσουν ένα κουτάκι φάρμακο ή για να πάνε τους γέροντες μέχρι την πόρτα τους, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά, σε σημεία που το οδικό δίκτυο είναι στενό και δύσβατο. Λέει για την ευθύνη που νιώθει ο οδηγός όταν μεταφέρει παιδιά και σχολεία...Μιλά και για τα δικά του σχολικά χρόνια που φεύγανε και περπατηστοί από το Γυμνάσιο της Καλαμωτής και τους έπαιρνε το Λεωφορείο όπου τους έβρισκε... Μιλά για τα βορειόχωρα και τον κύκλο της Αμανής που τα παλαιότερα χρόνια ήταν πολύ πιο δύσκολος και κακοτράχαλος με πολλούς ορθίους μέσα στο λεωφορείο...

 Τώρα οι περισσότεροι έχουν δύο και τρία αυτοκίνητα και τα ΚΤΕΛ αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα γιατί δεν κόβουν πολλά εισιτήρια ενώ πολλές φορές εξυπηρετούν καταστάσεις και αφιλοκερδώς...Τι θα γίνει άραγε αν μια μέρα ξαφνικά σταματήσουν να λειτουργούν τα ΚΤΕΛ στην πόλη και στην ύπαιθρο;!... Η Πολιτεία και μεριμνά και ξεχνά...''Δεν είμαστε τέλειοι...δεν είμαστε υπερλούξ...προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, με πολύ αγάπη όσο μπορούμε καλύτερα, με τις δυνατότητες και τα μέσα που διαθέτουμε'', λέει ο Μιχάλης Λακαρδής Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου στην εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' του Γιάννη Χονδρέλη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV. Ολόκληρη η συνέντευξη είναι θησαυρός...αξίζει να τη δείτε!