Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή που μετέφερε μετανάστες στα Βρουλίδια

Παρ, 10/05/2024 - 10:45

Δεκαοκτώ πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, εντοπίστηκαν από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, στην περιοχή “Βρουλίδια» στη Νότια Χίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή, το επεισόδιο καταγράφηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, 8 Μαΐου 2024.

Κατόπιν ενημέρωσης από ναυτικό παρατηρητήριο, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Χίου εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή Βρουλίδια. Όπως αναφέρεται, ο χειριστής του συγκεκριμένου σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συνέχισε την πορεία του με κατεύθυνση προς τις τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου.

Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν από τις χερσαίες περιπολίες που πραγματοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου, στη ΒΙΑΛ. Από τη διενεργούμενη προανάκριση αναγνώρισαν επίσης τον 22χρονο χειριστή του σκάφους ως τον διακινητή που τους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα. Ο 22χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια) και του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια), ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Σχετικά Άρθρα