Καταρχάς βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου στο Μονοδένδρι

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΞΕΝΑΚΗΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Τρί, 18/05/2021 - 14:24

Αναγνωρίζει ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Χίου, Γ. Ξενάκης, το δίκαιο του αιτήματος των κατοίκων του Μονοδενδρίου, όπως διατυπώθηκε μέσω του συλλόγου της περιοχής τους, για 2ο δρόμο που θα συνδέει τον Άγιο Παντελεήμονα με τον περιφερειακό όμως στην παρούσα φάση εκείνο που θεωρεί ως εφικτό, σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου.

Ήδη γι’αυτό, όπως είπε, στο Ράδιο “Αλήθεια” έχει ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία να εξεταστούν οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν - ακόμη και διαπλατύνσεις- ελπίζοντας ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου θα μπορεί να υπάρχει τεχνική περιγραφή βάσει της οποίας θα προγραμματιστεί η εκτέλεση του έργου.

Ο κος Ξενάκης σημείωσε ότι ως μεσοπρόθεσμο έργο μπορεί να εξεταστεί το αίτημά των κατοίκων για τη 2η έξοδο, η οποία όμως ως έργο είναι πιο σύνθετο, μιας και όπως είπε θα απαιτηθούν εγκρίσεις και από άλλες υπηρεσίες (Δασική), περιβαλλοντική αδειοδότηση κ.λπ.

Μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο της “Α” ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μονοδενδρίου, Παντελής Ρούλης, τόνισε ότι εκείνο που ζητούν είναι να προχωρήσει σε έργο η δημοτική αρχή διότι το αίτημά τους έχει υποβληθεί κατ’ επανάληψη στις εκάστοτε δημοτικές αρχές και το μόνο που έχουν ως απτό δείγμα ανταπόκρισης είναι μια μελέτη που έγινε επί δημοτικής Αρχής Παντελάρα, που αφορά το σχεδιασμό δρόμου από τον Άγιο Παντελεήμονα στην Ευρετή.

Ο κος Ξενάκης με τη σειρά του δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθεί η μελέτη και θα δουν τις δυνατότητες επικαιροποίησής της, μιας και από τότε έχουν μεσολαβήσει 18 χρόνια και πολλά έχουν αλλάξει στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σχετικά Άρθρα