Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Καταστράφηκε ολοσχερώς σπίτι όπου διέμενε ζευγάρι Αφγανών

ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΤΡΟΚΟΚΚΙΝΟΥ 44
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 03/07/2019 - 20:43
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2019 σε σπίτι στην οδό Πετροκοκκίνου που καταστράφηκε ολοσχερώς

Φτηνά τη γλύτωσε ζευγάρι νεαρών Αφγανών, το οποίο διέμενε στην οδό Πετροκοκκίνου 42, όταν την ώρα που κοιμόταν, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2019, ξέσπασε φωτιά στο μικρό ημιυπόγειο σπίτι τους.

Το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά ευτυχώς με την έγκαιρη επέμβαση δύο οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και ικανού αριθμού πυροσβεστών δεν επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο της οικίας. Η φωτιά ξέσπασε στην πλευρά του σπιτιού που γειτνίαζε με το δρόμο, μακριά από την κουζίνα του -πιθανά από αναμένο τσιγάρο- και είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσουν ακόμη και τα τζάμια.

Οι δύο νεαροί ένοικοι σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο "Σκυλίτσειο" Νοσοκομείο Χίου, περισσότερο για προληπτικούς λόγους, αφού φαινομενικά δεν είχαν κάτι σοβαρό.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2019 σε σπίτι στην οδό Πετροκοκκίνου που καταστράφηκε ολοσχερώς
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2019 σε σπίτι στην οδό Πετροκοκκίνου που καταστράφηκε ολοσχερώς

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 20:30

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου ,η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών προσπαθεί να υλοποιήσει  όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα  και να συμβάλλει στη διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας υγείας.

Στόχος μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών που αποτελεί τη σπουδαιότερη υποχρέωση της πολιτείας κι όλων μας.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας  ξεκινάμε  την υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας  από την ηρωική νήσο Ψαρών .

Την Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 θα παρευρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιατρός Παντελής Βρουλής καθώς και οι γιατροί της ηρωικής νήσου  Ψαρών στο Κέντρο Υγείας της νήσου για ΔΩΡΕΑΝ εξέταση  στο πλαίσιο του προληπτικού προγραμματισμού τους με θέμα  την οστεοπόρωση με το μηχάνημα SAHARA του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει ως συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψή της είναι πολύ σημαντική.

Η προσέλευσή των πολιτών στην υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου της οστεοπόρωσης θα μας δώσει δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τις δράσεις μας.