Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Καθησυχαστικοί για την φυματίωση οι γιατροί

Πέμ, 13/08/2015 - 07:49

Τα θετικά μαντού φυματίωσης, που έχουμε στο νησί μας, που σημαίνει επαφή με την Φυματίωση και όχι ασθένεια απ' αυτήν, είναι μέσα στον πανελλαδικό μέσο όρο και δεν προκύπτει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ανησυχίας. Αυτό επισημάνει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, σημειώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μην συνεχιστούν τα μέτρα πρόληψης, ειδικά σε ευαίσθητες ομάδες, που έρχονται σε άμεση επαφής με τους μετανάστες, που με ρυθμό 500 περίπου την ημέρα εισέρχονται παράνομα στο νησί μας.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 20:00

Την σεπτή μνήμη της χιοπολίτιδος Αγ. Μαρκέλλας θα τιμήσει και φέτος με την επιβεβλημένη λαμπρότητα η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Χίων της πρωτεύουσας.

Ο καθιερωμένος πανηγυρικός εορτασμός θα τελεστεί κατά τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα και η Ιερά Εικόνα της Αγίας, που προσέφεραν το 1905 στον Πειραιά οι πρώτοι Χιώτες έποικοι. Ο εορτασμός τελεί υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και συμμετέχουν οι αρχές της πόλης.

Χορηγοί θα είναι όπως κάθε χρόνο οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου.

Η Αδελφότης μας σας προσκαλεί να συμπροσευχηθούμε για να δωρίζει η Αγία την ευλογία και τη χάρη Της στον τόπο μας, στον ευλαβή χιακό λαό και στους Χιώτες της διασποράς.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κοραή» Αττικοβοιωτίας