Κάτοικοι Σούδας: Τους... πνίγει η σκόνη και ζητούν τη μη χρήση του χώρου

Με εξώδικο που απέστειλαν στο Δήμο Χίου και υπογράφουν 19 άτομα
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 23/05/2022 - 12:08

Με εξώδικό τους προς το Δήμο Χίου, 19 κάτοικοι πέριξ της Σούδας ζητούν από το δήμο να μην χρησιμοποιείται ο χώρος για τη διέλευση και τη στάθμευση οχημάτων.

"Λάβαμε το εξώδικο, αναγνωρίζουμε ότι οι κάτοικοι έχουν δίκιο και σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο, Γιάννη Ξενάκη, εξετάζουμε εναλλακτικούς τρόπους χρήσης του χώρου και θα επιδιώξουμε συνάντηση με τους περιοίκους", ανέφερε πριν από λίγο σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στην "Αλήθεια" ο Αντιδήμαρχος Χίου, Γιώργος Μπελέγρης.

Όπως είπε, ο συγκεκριμένος χώρος καλύπτει σημαντικές ανάγκες στάθμευσης οχημάτων, αλλά επιβαρύνεται σημαντικά η λειτουργία του και από διερχόμενα ΙΧ με κατεύθυνση από την ιχθυόσκαλα προς το κέντρο, αλλά και από ασκήσεις δεξιότητας που γίνονται από οδηγούς οχημάτων (drift). 

Αξίζει να αναφερθεί ότι το αίτημα του Δήμου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων για ρίψη πετρελαϊκού στην τάφρο, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο της σκόνης, απορρίφθηκε και η Εφορεία αντιπρότεινε να πέσει 3Α κάτι που οι παράγοντες του Δήμου θεωρούν ότι δεν θα αποδώσει.

exodiko_apo_katoikoys_tis_soydas_gia_mi_hrisi_toy_horoy

Σχετικά Άρθρα