Κλειστή για φορτηγά και βιτυοφόρα το καλοκαίρι η προκυμαία

Εξαιρούνται μόνο αυτά που πρόκειται να ταξιδέψουν
Τρί, 25/05/2021 - 15:26
φωτο αρχείο

Στο πλαίσιο βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας, αύξησης του βαθμού οδικής ασφάλειας και μείωσης της ηχορύπανσης στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα κατά τη θερινή περίοδο και συγκεκριμένα από 1 Ιουνίου έως 30  Σεπτεμβρίου 2021,  θα απαγορευθεί η διέλευση φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων μ.β επί της προκυμαίας καθώς και των βυτιοφόρων οχημάτων, παντός είδους ταξινόμησης, των υδροφόρων οχημάτων και οχημάτων μηχανημάτων έργων (ΜΕ).

Πρόκειται για την απόφαση του δημοτικού λιμενικού ταμείου, την οποία κοινοποιεί ο Λιμενάρχης Χίου, Παντελής Βατούσης, ο οποίος σημειώνει ότι εξαιρούνται τα φορτηγά  οχήματα που πρόκειται να ταξιδέψουν,  καθώς  και οι ελκυστήρες που μεταφέρουν φορτηγά επικαθήμενα προς φόρτωση / εκφόρτωση εντός/από το λιμένα Χίου.

Οι ελκυστήρες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη χερσαία ζώνη λιμένα από τις 18:00 έως τις 20:00 για τη μεταφορά φορτίων προς φόρτωση στο βραδινό πλοίο.

Τα εκφορτωμένα επικαθήμενα από το πλοίο μπορούν να μεταφέρονται μέσω της χερσαίας ζώνης λιμένα έως και μία ώρα μετά τον κατάπλου των πλοίων. Ειδικότερα, για το πλοίο που καταπλέει απευθείας από τον Πειραιά νωρίς το πρωί , η διάρκεια ορίζεται στις 2 ώρες μετά τον κατάπλου του πλοίου.

Σχετικά Άρθρα