Κολυμπώντας για τον Αγιο Στέφανο

Τρί, 25/07/2017 - 06:13

Την Τρίτη 1η Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί « Κολυμβητικός Διάπλους Ανοιχτής Θαλάσσης» 1 ναυτικού μιλίου , από το λιμανάκι της Αγ.Ειρήνης στο νησί του Αγ. Στεφάνου στην Ελάτα της Χίου.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια μέρα με αφορμή την επέτειο  ανακομιδής των λειψάνων του Αγ. Στεφάνου, ενώ οι συμμετέχοντες κολυμβητές φθάνουν περίπου τους 40.

Η κολυμβητική διαδρομή ξεκινάει από το λιμάνι της Αγ. Ειρήνης στην Ελάτα και ολοκληρώνεται στο νησί του Αγ. Στεφάνου. Η διοργάνωση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα με αφορμή την ανακομιδή των λειψάνων του Αγ. Στεφάνου κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιείται εσπερινή λειτουργία και παραδοσιακό πανηγύρι στο νησί.

Στόχος μας είναι η στροφή του κόσμου σε αθλητικές δραστηριότητες που προάγουν το σώμα και το πνεύμα αλλά και η εξωστρέφεια του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού στη Χίο.

Υπεύθυνος σχεδιασμού : Βασίλης Κοκκαλιάς, κιν. 6937005352

 

Πληροφορίες :

Ημερομηνία: Τρίτη 1η Αυγούστου 2017

Τόπος συνάντησης : Λιμάνι Αγ. Ειρήνης

Ώρα προσέλευσης αθλητών : 18:00-19:00

Ώρα έναρξης διαδρομής: 19:00

Σημείο εκκίνησης διαδρομής : Λιμάνι Αγ. Ειρήνης

Σημείο τερματισμού διαδρομής : Παραλία Αγ. Στεφάνου

Απόσταση διαδρομής : 1 ναυτικό μίλι

Εξοπλισμός κολυμβητών: μαγιό, κολυμβητικό σκουφάκι, γυαλάκια κολύμβησης , πετσέτα

 

 

Για τους κολυμβητές :

-          Μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου.

-          Επιτρέπεται η χρήση βατραχοπέδιλων για όσους το επιθυμούν.

-          Ο κάθε κολυμβητής θα πρέπει να έχει τα ρούχα του σε ένα σακίδιο, το οποίο θα δώσει στον υπεύθυνο μεταφοράς στο νησί του Αγ. Στεφάνου. Το σακίδιο θα παραδοθεί στον κολυμβητή με την ολοκλήρωση της διαδρομής.

-          Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων θα υπάρχουν ναυαγοσώστες και συνοδεία βάρκας καθόλη την διάρκεια της κολυμβητικής διαδρομής.

-          Με την ολοκλήρωση της διαδρομής θα μοιραστούν στους κολυμβητές φαγητό και χυμός.

 

Για τους θεατές :

-          Για την μετάβαση σας στο νησί του Αγ. Στεφάνου θα υπάρχουν βάρκες οι οποίες θα πραγματοποιούν την διαδρομή ανά 15 λεπτά.

Όροι συμμετοχής:

Ο κάθε κολυμβητής συμμετέχει στο Chios open water swimming με απόλυτα προσωπική ευθύνη και έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν την ικανότητα του να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ο κάθε κολυμβητής συναινεί στην ελεύθερη χρήση φωτογραφικού υλικού και τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής μετάδοσης πάντα σχετιζόμενα με την συγκεκριμένη διοργάνωση.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα