Χίος, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της "Μόστρας"

ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟ COSMOTE HISTORY
Πέμ, 07/03/2019 - 15:38

Σε ρυθμούς Αποκριάς  από αύριο τα Θυμιανά καθώς  το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιείται το Ανέβασμα της Μόστρας πλαισιωμένο από εκδηλώσεις.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την πρόεδρο του ΜΕΟΘ Ερμίνα Τάμαρη το βράδυ της Παρασκευής όλο το χωριό θα γίνει μια μεγάλη παρέα παραδοσιακών μασκαράδων που θα διασχίσει το χωριό με επικεφαλής τους χορευτές του Ταλιμιού.

Παράλληλα η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου θα συνοδέψει τους μασκαράδες με αποκριάτικα τραγούδια ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με street party.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με το κατέβασμα της Μόστρας και την παρέλαση των αρμάτων.

«Έχουμε ετοιμάσει και  μοιράσει  640 στολές καρναβαλιστών που θα πλαισιώσουν τα 10 άρματα», ανέφερε η πρόεδρος του ΜΕΟΘ προσκαλώντας όλους στα Θυμιανά.

Να σημειώσουμε ότι και φέτος θα υπάρχει ειδικά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για όσους θέλουν να μεταβούν στα Θυμιανά ενώ ο ΜΕΟΘ προτρέπει όσους χρησιμοποιήσουν τα οχήματα τους να σταθμεύσουν στον περιφερειακό δρόμο και να  μετακινηθούν στο εσωτερικό με τα mini-bus.

Παράλληλα το πρωί της Παρασκευής φθάνει στη Χίο το συνεργείο του COSMOTE HISTORY προκειμένου να καλύψει το έθιμο της Μόστρας παρουσιάζοντας το σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 17/09/2019 - 09:46

Με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, επανήλθαν οι προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές μέσω Χίου. Έτσι σήμερα το "δελτίο εισόδου" καταγράφει 81 πρόσφυγες - μετανάστες που εισήλθαν παράνομα σε τρία περιστατικά, που διαχειρίστηκε το Λιμεναρχείο Χίου.

Και τα τρία ήταν περιστατικά διάσωσης και έλαβαν χώρα στην Παναγία των Οινουσσών (2 άτομα), στα  Νένητα (56) και στον Καρφά (23).