Κώστας Μαρδάς: «Ο... killer Πούτιν και ο... μάτσο Μπάϊντεν»

Πέμ, 17/06/2021 - 19:01

«Στη Γενεύη συναντήθηκε ο... κίλερ Πούτιν - όπως τον αποκάλεσε πρόσφατα ο Αμερικανός Πρόεδρος με τον… μάτσο άνδρα του Χόλυγουντ, όπως τον είπε ο Ρώσος Πρόεδρος…», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος την Τετάρτη ως αναλυτής στο δελτίο ειδήσεων του αθηναϊκού καναλιού BLUE SKY, με παρουσιάστρια την Λίνα Κλείτου.

Και συνέχισε:

«Ευτυχώς όμως, έδωσαν τα χέρια και παρά τις διαφωνίες τους, θα προχωρήσουν τη συμφωνία START, που προβλέπει την μείωση των πυρηνικών κεφαλών, από 6.500 που έχει περίπου κάθε υπερδύναμη, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Ειρήνης της Στοκχόλμης, σε 1500. Αριθμός , πάντως, υπεραρκετός να διαλυθεί το σύμπαν και να μην υπάρξει νικητής, ώστε στην Ελλάδα να μην υπάρχουμε για να… τσακωνόμαστε και να απεργούμε για ψύλλο πήδημα…».

Όσον αφορά το σλόγκαν «η Αμερική επιστρέφει»:

«Η Αμερική προσδιόρισε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ την Ρωσία ως απειλή και την Κίνα ως συστημική πρόκληση. Διότι η Ουάσιγκτον έχει πάντα ανάγκη από έναν εχθρό, ώστε να δουλεύει η πολεμική βιομηχανία , να συσπειρώνει τους συμμάχους της και να είναι οι πολιτικές ηγεσίες της Δύσης ευεπίφορες σε έλεγχο…».

Επέκρινε και τις δύο υπερδυνάμεις, λέγοντας:

«Και βέβαια, μπορεί ο Πούτιν να ενσωμάτωσε την ουκρανική Κριμαία στην ρωσική Ομοσπονδία με ένα παράνομο δημοψήφισμα και… με δυνάμεις καταδρομών, αλλά από την άλλη πλευρά, οι Ηνωμένες Πολιτείες που κέρδισαν τον κομμουνισμό, ξεσάλωσαν και μεταβλήθηκαν οι ίδιες σε Αμερικανικό κίνδυνο, καθώς, εν ονόματι του ισλαμικού κινδύνου, που απειλεί τη Δύση, βομβαρδίζουν την μισή υφήλιο από το Αφγανιστάν έως τη Λιβύη, επιχειρώντας να επιβάλουν τη δυτική δημοκρατία, παραβιάζοντας τις αξίες της Δύσης…».

Για άλλη μια φορά υπογράμμισε στην ανάλυση του το ρόλο των βομβαρδισμών και της… ΒΙΑΛ:
«Το δίδυμο Μπάϊντεν - Ομπάμα διέλυσε τη Λιβύη , βομβαρδίζοντάς την και με αεροσκάφη της Γαλλίας που εξορμούσαν από τη Σούδα από τον Μάρτιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, προκαλώντας 30.000 νεκρούς στρατιώτες, αντάρτες, αλλά και παιδιά και γυναίκες. Αποτέλεσμα να ξεχυθούν πρόσφυγες και τζιχαντιστές στη Μεσόγειο και να καταφθάνουν στην Τουρκία, αποσταθεροποιώντας τα σύνορά μας στα νησιά του Αιγαίου…».

Ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος επικαλέστηκε την αυτοκριτική του Ομπάμα, που στο βιβλίο με τα απομνημονεύματά του γράφει:

«Με τους βομβαρδισμούς… παράγουμε περισσότερους εχθρούς απ, ότι σκοτώνουμε!..».

 

Link Βίντεο: https://blueskytv.gr/2021/06/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%bf-%ce%b5...

Σχετικά Άρθρα