Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για ένα ακόμη μήνα στην περιοχή του Αεροδρομίου

Ολοκληρώνονται νέος δρόμος και αντιπλημμυρικό
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 08/06/2023 - 13:34

Ένα μήνα ακόμη… υπομονή θα πρέπει να κάνουν επαγγελματίες, οδηγοί και πολίτες στην περιοχή του Αεροδρομίου καθώς και τα δυο έργα που εκτελούνται στην περιοχή και δημιουργούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο βαίνουν προς το τέλος τους.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή, από την Δευτέρα θα δοθεί στην κυκλοφορία, ως μονόδρομος με κατεύθυνση από Νότο προς Βορρά, ο νέος δρόμος του Αεροδρομίου και θα κλείσει το παλιό τμήμα.

Έτσι οι οδηγοί που επιθυμούν να πάνε στην πόλη θα κατευθύνονται νότια, μπαίνοντας από το ύψος της Φάρκαινας, στην οδό Ιωάννου Χρήστου, που θα λειτουργεί ως μονόδρομος και εν συνεχεία θα κατευθύνονται από το ΚΤΕΟ προς Νότο.

Αντίστροφα όσοι έρχονται από Νότο προς Βορρά θα στρίβουν στο ύψος του Μy Market, και θα χρησιμοποιούν τον δρόμο δίπλα στην θάλασσα, βγαίνοντας στο Αεροδρόμιο και μέσω του νέου δρόμου θα κατευθύνονται προς την πόλη.

Η διαδρομή αυτή θα ακολουθείται για τουλάχιστον 20 μέρες καθώς λόγω του αντιπλημμυρικού έργου Κονταρίου, θα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας και στο τμήμα από το my market μέχρι το Αεροδρόμιο.

«Κατανοούμε την ταλαιπωρία πολιτών, επαγγελματιών και οδηγών αλλά ολοκληρώνονται δύο πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή και ζητάμε λίγο ακόμη υπομονή», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας που αναφέρεται με λεπτομέρειες στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες:

«Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Χίου με νεότερο Δελτίο Τύπου ανακοινώνει ότι προκειμένου να επισπευσθεί η ολοκλήρωση των έργων που εκτελούνται στην περιοχή του αεροδρομίου, προβαίνει σε τροποποιήσεις (παραλλαγές) της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Λεωφόρου Ενώσεως, που θα περιλαμβάνουν κλείσιμο του δρόμου στο ύψος το Ζαχαροπλαστείου “Sweeties”, καθώς και εκτροπή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Φάρκαινας μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

Ειδικότερα:

Από τη Δευτέρα 12/6/2023 η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Ενώσεως θα κλείσει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή Ζαχαροπλαστείου “Sweeties”, προκειμένου να κατασκευαστούν οι αγωγοί απορροής υδάτων από το αεροδρόμιο. Επιπλέον, η παραλιακή επαρχιακή οδός (Λεωφόρος Ενώσεως) θα είναι κλειστή στο ρεύμα κυκλοφορίας της προς Νότο, μετά τη συμβολή με την οδό Αεροπόρου Ροδοκανάκη και για μήκος 450 μέτρων, λόγω της αναγκαιότητας ολοκλήρωσης των εργασιών μετατόπισης της παραλιακής οδού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονται από Χίο προς Καρφά και τα νοτιόχωρα, θα εξυπηρετείται μέσω της οδού Ι. Χρήστου. Η κυκλοφορία των οχημάτων από Καρφά προς Χίο, θα εξυπηρετείται από τον νεοασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στην παραλία «Κοντάρι» και παραλιακά οδηγεί στη συμβολή με τη Λεωφόρο Ενώσεως.

Σημειώνεται, ότι η πρόσβαση στο αεροδρόμιο και στα καταστήματα της περιοχής θα είναι δυνατή με τη χρήση της καθέτου οδού που ενώνει την Ι. Χρήστου με την Λεωφόρο Ενώσεως, στο τέλος του υφιστάμενου αεροδιαδρόμου και η οποία έχει διαμορφωθεί σχετικά για το σκοπό αυτό.  

Παρακαλούνται οι οδηγοί και γενικά οι χρήστες της οδού, να διέρχονται με χαμηλή ταχύτητα και με μεγάλη προσοχή στα σημεία που εκτελούνται τα έργα, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των συνεργείων και την προσωρινή σήμανση.

Ζητάμε την κατανόηση και συνεργασία όλων, με στόχο την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, στα δύο σημαντικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή, πριν την αιχμή της κίνησης κατά την  περίοδο του φετινού καλοκαιριού».

 

 

kykloforiakes_rythmiseis_gia_ena_mina_perix_aerodromioy_hioy

Σχετικά Άρθρα