
Σε αναστολή των απεργιακών της κινητοποιήσεων προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, κατόπιν των σημερινών αποφάσεων της εκτελεστικής επιτροπής.
Η απεργία των ναυτικών θα λήξει αύριο στις 6:00 το πρωί, με αποτέλεσμα να εκτελεστούν κανονικά τα αυριανά ακτοπλοϊκά δρομολόγια, όμως σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Γ.Γ. της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, είπε ότι η επόμενη κινητοποίηση ορίστηκε για τις 12 του Νοέμβρη, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ, λέγοντας ότι η απεργία από εκεί και πέρα από τους ναυτικούς θα είναι κλιμακούμενη.
«Το ΝΑΤ πρέπει να μείνει αυτόνομο», τόνισε ο κ. Χαλάς θέτοντας το ασφαλιστικό ως πρώτο ζήτημα προς αντιμετώπιση. Η «διακοπή», όπως είπε χαρακτηριστικά, γίνεται και λόγω της επικείμενης επίσκεψης του ΥΕΝ, Θ. Δρίτσα στην Κίνα, λέγοντας ότι με την επιστροφή του θα πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις στους ναυτικούς για το ΝΑΤ.
Θυμίζουμε ότι τα πλοία παραμένουν «δεμένα» από την Δευτέρα, καθώς η ΠΝΟ αντιδρά στην κατάργηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ αλλά και στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τη σύνθεση των πληρωμάτων.