Με αφορμή το ‘21: «Κίνητρα βελτίωσης ατόμου και κοινωνίας»

Τρί, 18/01/2022 - 15:16

Στα πλαίσια της σειράς εκπομπών στην τηλεόραση της "Αλήθειας", με τίτλο "Με αφορμή το '21", την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Παύλος Καλογεράκης, προσκεκλημένος αυτή την Τετάρτη 19/1/2022 (ώρα 8μ.μ. και σε επανάληψη 12 τα μεσάνυχτα), είναι ο κ. Αδαμάντιος Παπασταμάτης, ο οποίος διετέλεσε σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.  

Συζητούν το θέμα: «Κίνητρα βελτίωσης ατόμου και κοινωνίας».

Ο τόπος μας, όπως και κάθε άλλος τόπος που ελευθερώθηκε τα τελευταία 100 χρόνια, πέρασε από πολλές δυσκολίες και φτώχεια. Όμως, η συνεχής προσπάθεια των περισσοτέρων για βελτίωση της ζωής τους, έφερε σήμερα το νησί μας σε μια καλή κατάσταση. Κυρίαρχος παράγοντας επίδρασης αποτέλεσαν τα καλά παραδείγματα των πρωτοπόρων της συνεχούς αναζήτησης καλλίτερων συνθηκών ζωής. Βασικό ρόλο παίζουν πάντα τα κίνητρα!

Τα κίνητρα κάθε μάθησης αποτελούν τον κινητήριο μοχλό για την αναζήτηση της γνώσης που οδηγεί στην βελτίωση όλων των παραμέτρων της προσωπικής ζωής και κατ΄ επέκταση στην άνοδο της κοινωνίας. Η αυτογνωσία, το παράδειγμα του διπλανού, οι αμοιβές και οι «ποινές», οι αστοχίες, οι ατυχίες, τα λάθη αλλά και η χαρά που προσφέρει η γνώση και η αντίληψη ότι η γνώση είναι δύναμη, όλα αυτά συζητούνται και αναλύονται με εύστοχα παραδείγματα.

Να σημειωθεί ότι η εκπομπή παρουσιάζεται σε επανάληψη την επόμενη ημέρα Πέμπτη 20/1/2022 στις 4 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα