Χίος, Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του προστάτη των ναυτικών

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 06/12/2019 - 13:08

Με την σκέψη όλων στην μεγάλη ναυτική οικογένεια τιμήθηκε ο προστάτης των ναυτικών Άγιος Νικόλαος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βροντάδο, σε μια λαμπρή τελετή παρουσία αρχών, σπουδαστών της  ΑΕΝ Μηχανικών, των σχολειών του Βροντάδου και πλήθος κόσμου.

«Σήμερα τιμούμε τον προστάτη των Ναυτικών και το Πολεμικό Ναυτικό τιμά τους νικηφόρους αγώνες του», ανέφερε στην ομιλία του ο διοικητής του κλιμάκιου του Πολεμικού Ναυτικού στην Χίο, Ηρακλής Ρεβύθης, τονίζοντας παράλληλα και την μεγάλη συμβολή του εμπορικού ναυτικού, τόσο σε καιρό πολέμου όσο και σε καιρό ειρήνης.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του κ. Ρεβύθη στην ναυτική οικογένεια που δεν περιλαμβάνει μόνο αυτούς που ταξιδεύουν, αλλά και αυτούς που μένουν πίσω και προσεύχονται στον Άγιο Νικόλαο.

«Η μορφή του Αγίου Νικολάου συνοδεύει τις γέφυρες και τα μηχανοστάσια των πλοίων, αλλά και τις προσευχές των οικογενειών που μένουν πίσω περιμένοντας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε τρισάγιο απολεσθέντων ναυτικών και κατάθεση στεφάνων στην θάλασσα, που για κάποιους έγινε υγρός τάφος καθώς δεν γύρισαν πίσω ποτέ.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και την ευχή για γαλήνιες θάλασσες σε όλους όσους ταξιδεύουν.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/01/2020 - 19:08
φωτο ΕΚΑΒ

Άγιο... είχε σήμερα Κυριακή πρωϊ οδηγός, που στην παραλιακή οδό Χίου - Βροντάδου, έχασε το έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε πάνω στα βράχια.

Από την σφοδρή σύγκρουση προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο υλικές ζημιές, ενώ ο οδηγός βγήκε από αυτό με λίγες μόνο αμυχές.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπως εξακρίβωσε στη συνέχεια η τροχαία δεν διέθετε άδεια οδήγησης και συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου.