Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του προστάτη των ναυτικών

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 06/12/2019 - 13:08

Με την σκέψη όλων στην μεγάλη ναυτική οικογένεια τιμήθηκε ο προστάτης των ναυτικών Άγιος Νικόλαος, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βροντάδο, σε μια λαμπρή τελετή παρουσία αρχών, σπουδαστών της  ΑΕΝ Μηχανικών, των σχολειών του Βροντάδου και πλήθος κόσμου.

«Σήμερα τιμούμε τον προστάτη των Ναυτικών και το Πολεμικό Ναυτικό τιμά τους νικηφόρους αγώνες του», ανέφερε στην ομιλία του ο διοικητής του κλιμάκιου του Πολεμικού Ναυτικού στην Χίο, Ηρακλής Ρεβύθης, τονίζοντας παράλληλα και την μεγάλη συμβολή του εμπορικού ναυτικού, τόσο σε καιρό πολέμου όσο και σε καιρό ειρήνης.

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του κ. Ρεβύθη στην ναυτική οικογένεια που δεν περιλαμβάνει μόνο αυτούς που ταξιδεύουν, αλλά και αυτούς που μένουν πίσω και προσεύχονται στον Άγιο Νικόλαο.

«Η μορφή του Αγίου Νικολάου συνοδεύει τις γέφυρες και τα μηχανοστάσια των πλοίων, αλλά και τις προσευχές των οικογενειών που μένουν πίσω περιμένοντας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε τρισάγιο απολεσθέντων ναυτικών και κατάθεση στεφάνων στην θάλασσα, που για κάποιους έγινε υγρός τάφος καθώς δεν γύρισαν πίσω ποτέ.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και την ευχή για γαλήνιες θάλασσες σε όλους όσους ταξιδεύουν.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 13/08/2020 - 07:55

Για 15 μέρες αναστέλλει από σήμερα την λειτουργία του το Επιμελητήριο καθώς κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε εργαζόμενη στα γραφεία του.

Οι άλλοι επτά εργαζόμενοι σε αυτό θα μείνουν σπίτι τους για διάστημα 14 ημερών.