Με το ΠΑΜΕ στην απεργία το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Τρί, 01/12/2015 - 15:35

Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της 3ης του Δεκέμβρη απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, καλώντας παράλληλα και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10 π.μ.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο  νέος προϋπολογισμός  που κατέθεσε η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  προς ψήφιση στη Βουλή ισοδυναμεί με νέο μεγάλο τσεκούρι  στις συντάξεις και στις κοινωνικές υπηρεσίες, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χτυπά συνολικά τη ζωή μας.  Επί της ουσίας είναι η ταφόπλακα πάνω σε ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ως κοινωνική ασφάλιση, υγειονομική περίθαλψη, κοινωνικά επιδόματα και σύνταξη.

Η κοινωνική ασφάλιση είναι μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζομένων που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη διάλυση της, που σήμερα επιχειρείται. Είναι χρέος για εμάς και για τις επόμενες γενιές. Τίποτα δεν μας χαρίζεται, αντίθετα είναι ο ιδρώτας και η δουλειά μας που δημιουργεί τον κοινωνικό πλούτο.

Παλεύουμε για τις ανάγκες μας, καμιά θυσία για τα κέρδη του κεφαλαίου!

Ο νόμος που προετοιμάζει η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει μέτρα: βασική σύνταξη που τη βαφτίζει εθνική στα 380 ευρώ. Σύνταξη στα  67 και 40 χρόνια ασφάλισης. Πιθανός υπολογισμός με εισοδηματικά κριτήρια, αύξηση των εισφορών για τους εργαζόμενους αφού από τον νέο προϋπολογισμό  προβλέπεται ότι θα χάσουν  περίπου 1,8 δις. ευρώ   από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι μόνο μέσα στο 2016.  Νέο μαχαίρι θα μπει και στις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πρόνοιας, μέσω και της παραπέρα ενοποίησης των Ταμείων.

Οι εμποροϋπάλληλοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες του κλάδου γνωρίζουν καλά, τι σημαίνουν για αυτούς οι εξελίξεις στο ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης. Όταν η ημιαπασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η ανασφάλιστη εργασία και η ανεργία   στο  εμπόριο τείνουν να γίνουν καθεστώς  όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η σύνταξη θα γίνει άπιαστο όνειρο για τη πλειοψηφία των συναδέλφων μας.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να εξασφαλίσει τη συναίνεση γιατί γνωρίζει πως ο νόμος για το ασφαλιστικό είναι τερατούργημα, θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Συνάδελφοι,  μη χάσουμε χρόνο!

Τώρα οργανώνουμε την αντίθεση μας, τώρα προτάσσουμε τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ανάγκες ενάντια στο κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την ΕΕ, τους λεγόμενους «θεσμούς».    

Δεν πιστεύουμε λέξη από το παραμύθι ότι οι θυσίες μας δεν θα πάνε χαμένες, ότι θα δούμε φως στο τούνελ.  Στο τούνελ της καπιταλιστικής κρίσης, η έξοδος γράφει κερδοφορία των επιχειρήσεων, που σημαίνει ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, πάμφθηνοι εργαζόμενοι δίπλα σε μια στρατιά ανέργων.

Με τη συμμετοχή μας στη πανεργατική απεργία 3 Δεκέμβρη να στείλουμε το δικό μας μήνυμα απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση που έχει εξαπολύσει η  μεγαλοεργοδοσία του κλάδου. Υπάρχει  ο δικός μας δρόμος:  Είναι ο δρόμος  του οργανωμένου, ταξικά προσανατολισμένου αγώνα μέσα από το κλαδικό μας σωματείο!  Η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ.

Ενισχύουμε την πάλη μας, οργανωνόμαστε στο κλαδικό μας σωματείο.

Διεκδικούμε:

·        Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

·        Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.

·        Κανένας άνεργος χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας .

·        Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.»

Σχετικά Άρθρα