Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Με προοπτικές περαιτέρω αξιοποίησης τα "Αγιάσματα"

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 12/11/2019 - 13:55

Με μεγάλη επισκεψιμότητα, πάνω από 1500 λούσεις, έκλεισε η περίοδος λειτουργίας για τα ιαματικέ λουτρά Αγιασμάτων με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΧ Κλέαρχο Χρύση να τονίζει ότι ξεπεράστηκαν όλα τα προβλήματα στην λειτουργία και αδειαδότηση των Αγιασμάτων.

«Δουλέψαμε όλοι πολύ και καταφέραμε τα ιαματικά λουτρά να πάρουν το οριστικό σήμα λειτουργίας βοηθώντας έτσι και στην περαιτέρω αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Κλείνοντας την 9μηνη παραμονή του στην θέση του πρόεδρου της ΔΗΚΕΧ ο κ.Χρύσης αναφέρθηκε τόσο στην λειτουργία των παιδικών σταθμών όσο και στο ΚΗΦΗ τονίζοντας ότι «αναφορικά με τους παιδικούς σταθμούς έγινε ανακαίνιση και υπάρχει πλήρη στελέχωση με προσωπικό όσο δε για το ΚΗΦΗ η ένταξη των εκδρομών στο πρόγραμμα ήταν κάτι που αγκαλιάστηκε από τους ωφελούμενους».

Ο κ. Χρύσης παράλληλα δήλωσε ότι είναι στην διάθεση του νέου πρόεδρου, που θα οριστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να τον ενημερώσει και όπου χρειαστεί να τον βοηθήσει καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αυτό που προέχει είναι το μέλλον του νησιού μας!

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.