Με rapid στο νοσοκομείο μόνο συνοδοί νοσηλευομένων και κατ' εξαίρεση επισκέπτες

Ο έλεγχος του τεστ γίνεται με την είσοδο στο Νοσοκομείο, βάσει των μέτρων που αφορούν και τους εισερχομένους στα εξωτερικά ιατρεία, απαντά η Διευθύντρια στην καταγγελία του Γ. Μιχαλιάδη
Πέμ, 21/10/2021 - 15:42

«Το πλαίσιο εισερχομένων στο Νοσοκομείο, λόγω covid, είναι αρκετά αυστηρό και κανονικά δεν θα έπρεπε κανένας που δεν είναι συνοδός ή επισκέπτης -σε περίπτωση που λείπει ο συνοδός του νοσηλευόμενου- να επιτρέπεται να μπει μέσα», ανέφερε το πρωί από το Ράδιο «Αλήθεια» η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη, μετά την καταγγελία του Γιάννη Μιχαλιάδη, ότι τον παρέπεμψαν για rapid test όταν πήγε να επισκεφθεί νοσηλευόμενο και του έδωσαν το δείγμα στο χέρι -χωρίς να έχει εκδοθεί αποτέλεσμα- για να μπει στο Νοσοκομείο, όπου θα του απαντούσαν αν είναι θετικός ή αρνητικός.

Στο ερώτημα αν μια τέτοια πρακτική έχει λογική, υπό την έννοια ότι μπαίνει στο νοσοκομείο ένα μη ελεγμένο άτομο, σημείωσε ότι ο χώρος στον οποίο εισέρχεται με τη μάσκα του είναι εκείνος στον οποίο πηγαίνουν με τα ίδια μέτρα (μάσκα και αποστάσεις) και οι πολίτες που πρέπει να πανε στην γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων για  να κλείσουν το ραντεβού τους.

«Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα εγκατάστασης και σύνδεσης ηλεκτρονικού υπολογιστή στον οικίσκο που έχουμε εξωτερικά και λαμβάνονται τα δείγματα. Δεν υπάρχει», τόνισε η κα Κανταράκη που επεσήμανε ότι στους μόνους που γίνονται rapid test είναι οι συνοδοί νοσηλευομένων ή στους κατ’ εξαίρεση επισκέπτες και κατά την εκτίμησή της στην περίπτωση του καταγγέλλοντος δεν συνέτρεχαν αυτές οι προϋποθέσεις.

Σχετικά Άρθρα