Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Μεγαλύτερο πρόβλημα στις παραλίες τα αποτσίγαρα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΜΕΛΤΕΜΙ"
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 17/07/2019 - 13:58

Στην ενεργοποίηση των κατοίκων της Χίου για την διαχείριση των θαλασσίων απορριμμάτων ,στοχεύει το το Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος" σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στο πλαίσιο αυτό του προγράμματος «Μελτέμι» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Book Cafe της Πυξίδας,  το πρωί της Τετάρτης, με τον συντονιστή  του προγράμματος Νίκο Στρεφτάρη να αναφέρει στην ΑΛΗΘΕΙΑ ότι μόνο η ενεργοποίηση των κατοίκων θα λύσει το πρόβλημα των θαλασσίων απορριμμάτων.

«Στόχος μας είναι να καταλάβουν οι πολίτες ότι εμείς δημιουργούμε τα θαλάσσια απορρίμματα» ανέφερε ο κ.Στρεφτάρης, συμπληρώνοντας ότι η εικόνα των παραλιών της Χίου είναι πολύ καλύτερη από άλλες περιοχές.

«Το κυριότερο πρόβλημα στις παραλίες της Χίου είναι τα αποτσίγαρα, οπότε πρέπει να βρούμε λύση», υπογράμμισε ο συντονιστής του προγράμματος «ΜΕΛΤΕΜΙ».

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 04/06/2020 - 18:43

 Όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Π. Αναγνώστου, τιμώντας την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου διοργανώνει την Τρίτη 9/6 από τις 10.00 π.μ.  εθελοντική δράση καθαρισμού των ακτών της Πόλης  από την Κεντρική Πλάζ στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Χίου μέχρι την ακτή του Αεροδρομίου. 

 Καλούνται οι πολίτες και οι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συγκεντρωθούν τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην Πλάζ Ναυτικού Ομίλου όπου και θα ξεκινήσει ο καθαρισμός.

Στη συγκεκριμένη δράση θα συμμετάσχει σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε και η Περιβαλλοντική Ομάδα «Ποσειδών».