Χίος, Κυριακή 18 Αυγούστου

Μεγαλύτερο πρόβλημα στις παραλίες τα αποτσίγαρα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΜΕΛΤΕΜΙ"
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 17/07/2019 - 13:58

Στην ενεργοποίηση των κατοίκων της Χίου για την διαχείριση των θαλασσίων απορριμμάτων ,στοχεύει το το Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος" σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στο πλαίσιο αυτό του προγράμματος «Μελτέμι» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Book Cafe της Πυξίδας,  το πρωί της Τετάρτης, με τον συντονιστή  του προγράμματος Νίκο Στρεφτάρη να αναφέρει στην ΑΛΗΘΕΙΑ ότι μόνο η ενεργοποίηση των κατοίκων θα λύσει το πρόβλημα των θαλασσίων απορριμμάτων.

«Στόχος μας είναι να καταλάβουν οι πολίτες ότι εμείς δημιουργούμε τα θαλάσσια απορρίμματα» ανέφερε ο κ.Στρεφτάρης, συμπληρώνοντας ότι η εικόνα των παραλιών της Χίου είναι πολύ καλύτερη από άλλες περιοχές.

«Το κυριότερο πρόβλημα στις παραλίες της Χίου είναι τα αποτσίγαρα, οπότε πρέπει να βρούμε λύση», υπογράμμισε ο συντονιστής του προγράμματος «ΜΕΛΤΕΜΙ».

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 17/08/2019 - 19:35

Μετά την καλή ψαριά και το ομαδικό καθάρισμα, την νόστιμη κακαβιά και τα ψάρια στην σχάρα, συνεχίζεται η γιορτή των ψαράδων στον Λιμένα Μεστών.

Διοργανώνεται για πολλοστή φορά από τον Σύλλογο Αλιέων Μεστών και αυτή τη φορά το σύνθημα της εκδήλωσης αφορούσε την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθεί γλέντι μέχρι πρωϊας στο Κέντρο Παπαμιχαλάκη, ενώ εννοείται μαζί με τα ψάρια ρέει και άφθονη σούμα.