Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Μεγαλύτερο πρόβλημα στις παραλίες τα αποτσίγαρα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΜΕΛΤΕΜΙ"
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 17/07/2019 - 13:58

Στην ενεργοποίηση των κατοίκων της Χίου για την διαχείριση των θαλασσίων απορριμμάτων ,στοχεύει το το Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος" σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στο πλαίσιο αυτό του προγράμματος «Μελτέμι» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Book Cafe της Πυξίδας,  το πρωί της Τετάρτης, με τον συντονιστή  του προγράμματος Νίκο Στρεφτάρη να αναφέρει στην ΑΛΗΘΕΙΑ ότι μόνο η ενεργοποίηση των κατοίκων θα λύσει το πρόβλημα των θαλασσίων απορριμμάτων.

«Στόχος μας είναι να καταλάβουν οι πολίτες ότι εμείς δημιουργούμε τα θαλάσσια απορρίμματα» ανέφερε ο κ.Στρεφτάρης, συμπληρώνοντας ότι η εικόνα των παραλιών της Χίου είναι πολύ καλύτερη από άλλες περιοχές.

«Το κυριότερο πρόβλημα στις παραλίες της Χίου είναι τα αποτσίγαρα, οπότε πρέπει να βρούμε λύση», υπογράμμισε ο συντονιστής του προγράμματος «ΜΕΛΤΕΜΙ».

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 08/12/2019 - 07:05

Σε σωστό χρόνο όπως επιβάλλει το έθιμο, μετά την εορτή του Αγίου Νικολάου, ξεδιπλώνεται ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης με επίκεντρο την πλατεία, η οποία πάντως παραμένει με ανενεργό το συντριβάνι.

Διακρίνεται από δύο μεγάλα φωτεινά αστέρια αλλά και τον φωτισμό των πλατάνων, οι οποίοι σημειωτέον καθαρίστηκαν, με αποτέλεσμα ο χώρος να αποκτήσει φυσικό φωτισμό αλλά παράλληλα να μηδενιστεί και ο κίνδυνος τραυματισμών από πτώσεις κλαδιών, όπως πολλάκις στο παρελθόν.

Ο στολισμός συνεχίζεται με τοποθέτηση ξύλινων οικίσκων, που περιβάλλονται από διακοσμητικά φυτά, με στόχο στον περιβάλλοντα χώρο τους να πραγματοποιηθεί σειρά γιορταστικών εκδηλώσεων.

Πάντως από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα προκύπτει μια ωραία εικόνα που δίνει φως, χρώμα αλλά παράλληλα εκπέμπει και λιτότητα, χωρίς κραυγαλέους εντυπωσιασμούς.

Λεπτομέρειες των εκδηλώσεων θα δώσει ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης με συνέντευξη τύπου το πρωϊ της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι αυτές δεν περιορίζονται στην πόλη αλλά επεκτείνονται και στα χωριά, με πρωτοβουλία των τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων. Μια τέτοια θα γίνει σήμερα στις 6.00 μ.μ. στην Κοινότητα Νεοχωρίου.

Τέλος στο γενικό γιορταστικό κλίμα συμμετέχουν εκ των πραγμάτων και πολλοί καταστηματάρχες, στολίζοντας αυτή την εβδομάδα τα καταστήματα τους, χωρίς να μιμηθούν κακούς επαγγελματίες αλλά και ας τους χαρακτηρίσουμε… βιαστικούς πολίτες, που στόλισαν τα σπίτια τους από τις αρχές… Νοεμβρίου!!!