Χίος, Τετάρτη 3 Ιουνίου

Μειωμένες οι ροές αιτούντων άσυλο προς τα νησιά του Αιγαίου

Τετ, 04/03/2020 - 12:03

Μόνο 73 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο με λέμβους σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σε δύο περιστατικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, από χθες το πρωί έως και σήμερα το πρωί αποβιβάστηκαν 41 πρόσφυγες και μετανάστες στο Φαρμακονήσι και 32 στην Κω. Το ίδιο διάστημα δεν χρειάστηκε να γίνει καμία επχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος σημείωναν πως η μείωση οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, καθώς επικρατούν νότιοι άνεμοι που δεν επιτρέπουν το ταξίδι με φουσκωτές λέμβους από τις μικρασιατικές ακτές προς τα ελληνικά νησιά, αλλά και στην αύξηση των περιπολιών από σκάφη του ΛΣ, του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και της Frontex, που έκανε δεκτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ενεργοποίηση των ομάδων ταχείας επέμβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς Λ.Σ. έχει ζητηθεί η αποστολή από τα κράτη-μέλη της Frontex επιπλέον πλωτών σκαφών, αεροσκαφών και συστημάτων επιτήρησης συνόρων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 12:18

Για μια ακόμη χρονιά η Χίος... μούλιασε, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Χίου, από την 1η Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα στους βροχομετρικούς σταθμούς της Χίου το ύψος βροχής, κατά μέσο, όρο ξεπερνά τα 85 εκατοστά, ενώ σε δύο περιπτώσεις έχει υπερβεί το ένα μέτρο.

Οι πιο βροχεροί μήνες ήταν οι Δεκέμβρης, Φλεβάρης και Μάρτης, σύμφωνα με τον γεωπόνο της Δ/νσης, Σίμο Καραολάνη, ενώ οι βροχές του Μάη και του Ιούνη τείνουν να καθιερωθούν τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθούν αναλυτικά οι σταθμοί και το ύψος βροχής σε εκατοστά:

Νέα Μονή 117, Καρυές 91, Καρδάμυλα 98, Άγιοι Σαράντα 81, Βαβύλοι 106, Πυργί 67, Πόλη Χίου 83, Μεστά 78, Βολισσός 84, Νένητα 74 και Καρδαμάδα 75.