Μέλισσες υπάρχουν... Γιατροί;

63χρονος κινδύνεψε από τσίμπημα μέλισσας στη Σιδηρούντα και οι δικοί του έψαχναν εναγωνίως ιατρική βοήθεια… που τελικά ήρθε από τη Χίο
Τρί, 18/11/2014 - 15:38

Η ανάγκη για υγειονομική θωράκιση της βόρειας Χίου επανέρχεται στο προσκήνιο με αφορμή περιστατικό που συνέβη χτες το μεσημέρι στη Σιδηρούντα, όταν 63χρονος τσιμπήθηκε από μέλισσες και λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο γιατρό.

Σε ποιο γιατρό όμως; Σε ποιο κοντινό χωριό;

Όπως είπε το πρωί σε παρέμβασή του στο Ράδιο «Α» ο συνταξιούχος δάσκαλος Σαράντος Πιτσιλαδής, ήταν μαζί με τον 63χρονο στα μελίσσια όταν τσιμπήθηκε από τις μέλισσες και όταν κάλεσε το ΕΚΑΒ – υποψιασμένος ότι μπορεί στο Πολυδύναμο της Βολισσού να μην υπήρχε γιατρός-  τον ενημέρωσαν ότι δεν είχε γιατρό στη Βολισσό, οπότε θα έστελναν ασθενοφόρο να παραλάβει τον ασθενή.

«Ευτυχώς», είπε ο Σαράντος Πιτσιλαδής, «που πάντα έχω μαζί μου κάτι χάπια κορτιζόνης και μια ένεση αδρεναλίνης και τα χορήγησα στον συγγενή μου, γιατί δύο φορές κινδυνέψαμε να τον χάσουμε».

Ο 63χρονος επιβιβάστηκε σε ΙΧ και περίπου στο ύψος της Κατάβασης τον παρέλαβε το ασθενοφόρο, που στο μεταξύ κινούνταν προς τη Σιδηρούντα.

Ο κ. Πιτσιλαδής με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ανέφερε πόσο σημαντικό είναι για όσους μένουν στα χωριά να έχουν το αίσθημα ασφάλειας ότι και κάτι να συμβεί υπάρχει κάπου κοντά ένας γιατρός και κατήγγειλε την ανικανότητα του κράτους να παρέχει τα αυτονόητα στους πολίτες.

«Πώς να βρεθεί αγροτικός στα βορειόχωρα όταν θα παίρνει 800 ευρώ το μήνα και θα πρέπει να γυρίζει στα χωριά με το δικό του ΙΧ πληρώνοντας μόνο για βενζίνες τα περισσότερα από αυτά;», σχολίασε ο συμπολίτης μας.

Όσον αφορά τον συγγενή του, παρέμενε μέχρι το μεσημέρι στο Νοσοκομείο και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του.

Σχετικά Άρθρα