Μελισσοκόμοι Χίου: Κολλημένοι στα ίδια προβλήματα

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΣΤΗΝ "Α" ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 22/02/2024 - 14:25

Κανένα από τα αιτήματά τους, που τους οδήγησε σε κινητοποιήσεις πριν από λίγες ημέρες και στη Χίο, δεν έχει μέχρι τώρα ικανοποιηθεί, ανέφερε στην «Αλήθεια» ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοκόμων Χίου, Γρηγόρης Σαμούρης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των παραγωγών μελιού σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Εξακολουθούν να ζητούν να μπει φρένο στις ελληνοποιήσεις με διαχωρισμό των εισαγόμενων από τα ελληνικά μέλια, διεκδικούν παρεμβάσεις για μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο και τροποποίηση της πυροσβεστικής διάταξης που απαγορεύει, επί της ουσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα τη θερινή περίοδο τις εργασίες τους στα μελίσσια.

«Έχουμε θέσει το θέμα στον αντιπεριφερειάρχη, Παντελή Βρουλή και περιμένουμε να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου», είπε ο κος Σαμούρης.

Αναφορικά με την τελευταία παραγωγή μελιού σημείωσε ότι ήταν συγκεντρωθεί σε ένα μικρό κομμάτι του νησιού -κυρίως στη Βόρεια Χίο όσον αφορά το πεύκο που είναι η βασική ανθοφορία- σημειώνοντας ότι ο συνωστισμός των μελισσιών τα επιβαρύνει με ασθένειες και διάφορα άλλα πράγματα τα οποία καλείται ο μελισσοκόμος να θεραπεύσει με κόστος και με πολλά μεροκάματα.

«Ο κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν καλές χρονιές πια για τη μελισσοκομία. Μια μέτρια χρονιά θεωρείται καλή. Η φετινή ήταν λιγότερο από μέτρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Σαμουρής.

Σχετικά Άρθρα