«Το μέλι Χίου είναι φάρμακο»

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 02/12/2020 - 19:38

Το λέει και το πιστεύει γιατί απλούστατα είναι αλήθεια.

Αναφερόμαστε στον Γρηγόρη Σαμούρη, από τον οποίο ζητήσαμε ως Πρόεδρο του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Χίου να μας ξεναγήσει στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του, στο Χαλκειός.

3,5 στρέμματα και μέσα σ’ αυτά ο στεγασμένος χώρος, όπου βρίσκονται τα γραφεία του, αίθουσα σεμιναρίων, αποθηκευτικοί χώροι συσκευασίας, αποθήκη για το προϊόν, που είναι φυσικό και συλλέγεται από 143 παραγωγούς του νησιού μας, αίθουσα φυσικής επεξεργασίας του προϊόντος και τέλος η καρδιά της επιχείρησης, που είναι η αίθουσα όπου συσκευάζεται το τελικό προϊόν, το οποίο θα καταλήξει στα ράφια των Super Μarket.

Ο Πρόεδρος, αλλά και ο Ταμίας του Μελισσοκομικού, Χρ. Γιαννόπαπας, όχι μόνο επισημαίνουν τη σημασία το προϊόντος για την υγεία, αλλά και την ποιότητά του, αφού η γη της Χίου είναι γνωστή για τη βιοποικιλότητά της, κάτι που μεταφράζεται σε μέλι μοναδικής γεύσης αλλά και ποιότητας.

Οι χώροι γύρω θυμίζουν… χειρουργείο. Άψογες συνθήκες υγιεινής, ο Συνεταιρισμός διαθέτει ISO υψηλής ποιότητας, το τελικό προϊόν δεν είναι μόνο μοναδικό αλλά κυρίως είναι προϊόν αγάπης των μελών του Μελισσοκομικού γι’ αυτό που κάνουν.

Και επειδή όλα έχουν τη σημασία τους. Η εργασία που προσφέρουν τα μέλη, στις εγκαταστάσεις συγκέντρωσης και συσκευασίας του προϊόντος, είναι εθελοντική ενώ ακόμα και το ημιφορτηγό που διαθέτει η επιχείρηση είναι ταυτόχρονα και… πυροσβεστικό όχημα.

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Τζούμα προβλήθηκε στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV, στην κάμερα και την φωτογράφηση ήταν ο Κώστας Μιλτ. Αναγνώστου.

xenagisi_stis_ypersyghrones_egkatastaseis_toy_melissokomikoy_synetairismoy_hioy

Σχετικά Άρθρα