Μέσα στο επόμενο τρίμηνο η προκήρυξη για ογκολόγο στο Νοσοκομείο

Το Νοσοκομείο έχει ζητήσει 2ο αιματολόγο, περιμένει την προκήρυξη από το υπουργείο, δηλώνει η Διευθύντρια Ελένη Κανταράκη
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 18/01/2022 - 14:52

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο εκτιμά η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Κανταράκη -σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο "Αλήθεια"- ότι θα γίνει η νέα προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου ογκολόγου στο «Σκυλίτσειο», ζήτημα που έθεσε χθες επιτακτικά και η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου, Τούλα Βογιατζή, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της αίθουσας χημειοθεραπείας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη θέση έχει προκηρυχθεί δύο φορές όμως οι διαγωνισμοί απέβησαν άγονοι, κάτι που ελπίζεται να μην γίνει στον τρίτο κατά σειρά, με δεδομένο ότι φαίνεται να υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον.

«Εμείς θα μπορούσαμε -για να υπάρξει άμεση κάλυψη- να προσλάβουμε και επικουρικό γιατρό αλλά επιθυμούν μόνιμες θέσεις», ανέφερε η κυρία Κανταράκη.

Σημειώνεται ότι στην υποδομή που δημιουργεί πλέον το «Σκυλίτσειο» δεν θα εξυπηρετούνται μόνο καρκινοπαθείς, αφού εκεί θα λειτουργήσει Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας, το οποίο -όπως είπε η Διοικήτρια- επιδιώκεται να στελεχωθεί με αναπληρώτρια προϊσταμένη, με γιατρούς και νοσηλευτές.

Εκεί εκτός από τις χημειοθεραπείες, θα μπορούν -για παράδειγμα- να γίνονται μεταγγίσεις αίματος, σιδηροθεραπεία κ.α. θεραπείες που μπορούν να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας, ώστε να μην επιβαρύνεται η λειτουργία άλλων κλινικών του Νοσοκομείου με εισαγωγές και εξιτήρια.

Η κα Κανταράκη ανέφερε -τέλος- ότι το νοσοκομείο έχει ζητήσει επίσης την προκήρυξη 2ης θέσης για κλινική αιματολόγο, περιμένοντας να βγει η προκήρυξη από το υπουργείο, ενώ στην αναμονή βρίσκονται -όπως είπε- και για τις προκηρύξεις των θέσεων ακτινολόγου και αναισθησιολόγου, περιμένοντας.

meiosi_50_exoterikon_iatreion_heiroyrgeion_logo_covid-19

Σχετικά Άρθρα