Μετά από 8 χρόνια ταλαιπωρίας δε δίνουν αποζημίωση στους πλημμυροπαθείς των νοτιοχώρων

"Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη", δηλώνει στην "Α" ο Γιάννης Κοκαράκης
Πέμ, 15/11/2018 - 10:02

Το απόλυτο μηδέν έχουν να λαμβάνουν ως αποζημίωση οι πλημμυροπαθείς της 18ης Οκτωβρίου του 2010, που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στη νότια Χίο.

Λίγες μέρες μετά την 8η επέτειο της καταστροφής, στις 24 Οκτωβρίου του 2018, η "Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας" της "Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου" ενημέρωσε εγγράφως τους 12 επαγγελματίες, ότι δεν δικαιούνται αποζημίωσης, επικαλούμενη ως επιχείρημα ότι δεν είχε πιστοποιηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές η ζημιά τους.

Όπως κατήγγειλε στο Ράδιο “Αλήθεια” ο Γιάννης Κοκαράκης, ένας από τους 12, όχι μόνο είχαν περάσει επιτροπές για τον έλεγχο, άλλα οι επαγγελματίες ακολούθως τήρησαν κατά γράμμα τα προβλεπόμενα, έκοψαν τιμολόγια για τις εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς κ.λ.π. και έφτασαν μέχρι το σημείο να αναρτηθούν τα ονόματά τους, στους δικαιούχους για να αποζημιωθούν. Το μόνο που περίμεναν -χρόνια τώρα- ήταν να μπουν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Αντ' αυτού η "Αποκεντρωμένη Διοίκηση" τον ενημέρωσε ότι απορρίφθηκαν και τώρα οι ίδιοι σκέφτονται να καταφύγουν -ως έσχατο μέσο διεκδίκησης του δίκιου τους- στην ελληνική δικαιοσύνη.

Σχετικά Άρθρα