Χίος, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Μια στέγη με… ρίζες και φτερά στα Καρδάμυλα

Για 6η χρονιά φέτος αγιασμός στη «Στέγη της Μαρίας» με 20 μαθητές
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 14/09/2018 - 16:07

5 χρόνια 60 παιδιά από τα οποία το 85% στα Πανεπιστήμια και της Ανώτερες Σχολές.

Ισως αυτό να έφτανε για την «Στέγη της Μαρίας» στα Καρδάμυλα αν δεν ήταν και κάτι βαθύτερο από τους αριθμούς, η διάπλατη αγάπη, που υπάρχει παντού, από την ώρα που ο ιδρυτής του Ομίλου Τσάκου καπ. Παναγιώτης έκανε τον βαθύ του πόνο δημιουργικότητα.

Ετσι χάνοντας σε νεαρή ηλικία την κόρη του Μαρία, κράτησε ζωντανή την μνήμη της, μετατρέποντας το Σπίτι της σε ένα σπίτι αγάπης και φιλοξενίας για παιδιά, που το έχουν ανάγκη.

Από τότε πέρασαν 5 χρόνια και η οικογένεια Τσάκου πέτυχε με μια κίνηση δύο στόχους, κάτι που ήταν εμφανές απ’ την αρχή στο μυαλό του γεννήτορα του Ομίλου, όταν άκουγε ότι από χρόνο σε χρόνο αργά ή γρήγορα τα Καρδάμυλα θα ακολουθήσουν σε μαθητικό δυναμικό την μοίρα της… Βολισσού. Εκανε λοιπόν την κίνηση «ματ» αιμοδοτώντας μια κι’ έξω τα Σχολεία των Καρδαμύλων.

Φέτος για πρώτη χρονιά, μετά από 5 χρόνια ξεκινάμε με περισσότερους μαθητές, σύνολο 20, είπε ο Διευθυντής της «Στέγης» Ζαχαρίας Μπεκριδάκης, στη διάρκεια των σημερινών εγκαινίων από τον Μητροπολίτη Χίου, παρουσία τον Προξένου της Βενεζουέλας, του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Αντ. Κουνάδη, του Βουλευτή Ν. Μηταράκη, του Καθηγητή Ευθύμιου Μητρόπουλου, των αρχών και πλήθους κόσμου.

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο του καλού και της προσφοράς τόνισε στον χαιρετισμό του ο Νίκος Τσάκος, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι νέοι τρόφιμοι – μαθητές και την ίδια ώρα βραβεύτηκαν περσινοί που διακρίθηκαν κατά την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

 

Βραβεία αριστείας

Σχετικά Άρθρα

Ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου
Δευ, 19/11/2018 - 10:57

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, συνήλθε εκτάκτως στις 16.11.2018 και ώρα 20:30 μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. ΚΑΡΤΑΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος με βαθιά συγκίνηση ανήγγειλε στα μέλη την αδόκητη απώλεια του ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ που ήταν μέλος του Συλλόγου μας από τις 06.12.2007. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο θλιβερό γεγονός τονίζοντας μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

Είναι βέβαιο ότι είναι δύσκολες οι στιγμές και έντονη η συναισθηματική φόρτιση αλλά πρέπει να αναφερθούμε στον αγαπημένο μας συνάδελφο Αντώνη. Του το οφείλουμε όλοι εμείς που είχαμε την καλή τύχη να τον έχουμε συνάδελφο, που νιώσαμε την καλοσύνη του να ξεχειλίζει μέσα από την καρδιά του. Θέλουμε να κρατήσουμε πάντα ζωντανή την ηπιότητα και τη μειλιχιότητα του χαρακτήρα του, το ήθος του, την αφοσίωση στο καθήκον, την αστείρευτη διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο καθώς και την άψογη συμπεριφορά που τον διέκριναν πάντα. Μπορεί ο αγαπημένος μας Αντώνης να έφυγε πρόωρα από κοντά μας, η ανάμνησή του και η καλοσύνη του θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Καλό ταξίδι, Αντώνη.

 

Μετά την ανωτέρω εισήγηση του Προέδρου, το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

  1. Να καταθέσει στη μνήμη του χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό
  2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στους συγγενείς του.
  3. Το παρόν ψήφισμα να παραδοθεί στην οικογένειά του.

 

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου